donderdag 22 januari 2015

Nieuwe plannen voor 2015...

don't let your dreams be dreams

Eindelijk heb ik de stap gezet! Vanaf maart ga ik (tijdelijk?) vier vijfde werken en zo op woensdag een opleiding make-up artist volgen bij MUD (Make-up Designory) in Gent. Voor velen (inclusief mijn patrons) wellicht een totaal onverwachte keuze, maar YOLO!


Als achttienjarig groentje koos ik voor de opleiding rechten want 'daar kon je toch nog alle kanten mee uit'. Een aantrekkelijke gedachte voor een eeuwige twijfelaar als mezelf. Bovendien werkzekerheid (wat ikzelf toch belangrijk vond) en trotse grootouders (een potentiële advocaat in de familie zeg) gegarandeerd. Die rechtenopleiding liep vlot en resulteerde na vijf jaar netjes in een diploma. Een modeltraject heet dat dan... Helaas wist ik toen zo mogelijk nog minder wat ik met mijn (beroeps)leven zou aanvangen.

Ik besloot mezelf nog een jaartje respijt te gunnen en een bijkomende master notariaat te volgen. Na een jaar volgde het diploma en vatte ik een driejarige stage aan op een notariskantoor. Ik zou daarna wel zien. Wie weet zou notaris worden alsnog mijn roeping blijken. Het notariaat heeft een wat oubollig imago, maar bleek een boeiende en diverse sector. Momenteel werk ik op een kantoor met geweldige collega's en toegankelijke notarissen. Op dat vlak heb ik dus niets te klagen, maar toch ontbreekt er schijnbaar iets...

Ik had altijd gehoopt iemand te worden die volledig gaat voor haar job. Iemand met passie, die haar vakgebied volledig wil beheersen, daar veel tijd in investeert en constant op zoek gaat naar kennis, die streeft naar de absolute perfectie... Die drive -laat ik er eens een hippe term tegenaan gooien- om er 200% voor te gaan en die passie mis ik bij mezelf in mijn huidige job. Elke dag stel ik mezelf teleur omdat ik niet zo gedreven ben als ik altijd hoopte te zijn.

De laatste jaren is make-up steeds meer een passie geworden. Vroeger volgde ik tekenschool, nu klieder ik als het ware op mezelf. De menselijke visage als canvas quoi. Experimenteren met kleuren en texturen, lezen over producten en nieuwigheden, grasduinen in mijn collectie potjes en tubes... ik word er helemaal blij van. Op mijn bescheiden blogje, Sarahdise, kan ik mijn passie bovendien delen met de wereld. Best wel een tijdrovende bezigheid, maar uit mijn blog en vooral de interactie met jullie put ik echt energie.

Wie weet wordt het helemaal niets met die visagie-opleiding. Tenslotte heb ik buiten mijn mama en de occasionele vriendin nog nooit écht andere mensen opgemaakt. Misschien heb ik er totaal geen talent voor, maar ik wil het ten minste geprobeerd hebben. Het laatste wat ik wil is over tien jaar denken van 'had ik toen maar...'.


S.
17 opmerkingen:

 1. Super! Je gaat veel bijleren en misschien kom je viavia wel in contact met mensen die visagisten zoeken die nog niet al te veel ervaring hebben en kan je zo beginnen werken!
  Ik snap dat van die passie zó helemaal! Succes en have fun! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Sofie! Had wat stress om het te posten... :) Woosie die ik ben!

   Verwijderen
 2. Je hebt groot gelijk! Nog tijd genoeg om te doen wat je hoort te doen. Het een sluit ook het ander niet uit! En bij deze stel ik mij al kandidaat als proefpop!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Echt een heel begrijpelijk gevoel... En zo dapper van je om te schrijven over iets wat veel mensen niet eens durven uitspreken, en om dan ook effectief de stap te zetten! Heel veel succes en plezier gewenst!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Sarah! Hoop dat het gaat meevallen! Vond het al spannend om dit de posten, dus bedankt voor je lieve reactie! :) x

   Verwijderen
 4. Wauw Sarah!
  Heel veel succes !!! Spannend :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof en heel veel succes! Als je iemand nodig hebt om op te maken, dan ben ik wel kandidaat :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat! Je blog is altijd super leuk om te lezen en het is duidelijk dat make-up je passie is! Succes x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dappere beslissing! goed dat je gewoon doet wat je wil doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb enorm veel respect voor je studieverleden ook hoor (en uiteraard je keuze van nu!). Een modeltraject én een job in de lijn van je diploma, daar ben ik stiekem jaloers op. Maar back to je artikel :) De redenen die je opsomt zijn voor mij ook dé trigger geweest om een visagie opleiding bij te doen. Ik ben er graag mee bezig, ook al zie ik mezelf niet als een pro ofzo. Was gewoon iets waarin ik mijn creativiteit (die helaas niet bij knutselopdrachten uitwerken zat) kwijt kan. You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx! Lief van je! Ja ik zie het voorlopig ook vooral als een creatieve uitlaatklep, en misschien ooit meer. We zien wel :), ben in ieder geval blij dat ik de stap (eindelijk) ga zetten...

   Verwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x