zondag 25 januari 2015

25 Foodvragen TAG

Naast make-up ben ik gek op lekker eten! Mijn Instagram-volgers krijgen -naast de eerder zeldzame selfie- afwisselend foto's van cosmetica en culinaire hoogstandjes voorgeschoteld. Hierbij serveer ik jullie 25 foodvragen bedacht door de Nederlandse foodblogster Pauline, die een inzicht bieden in mijn culinaire voorkeuren.

WAARSCHUWING: verder lezen kan hongertjes veroorzaken!

Hof ter Imde (Imde-Meise)1// Wat is je favoriete ontbijt? Chocolade koffiekoeken (die van bakkerij Avalanche in Wenduine zijn echt heaven), van die dikke Amerikaanse pannenkoeken (nog het liefst die met Chocolate Chips van de IHOP *kwijl*) of gewoon een ordinair kommetje cocopops (ja, immer verfijnd mijn culinaire voorkeuren)


2// Hoe drink je je koffie? Niet.

Starbucks betekent voor mij warme choco en brownies! 

3// Wat zit er op je lievelingsbroodje? Gerookte zalm & kruidenkaas met rucola, dille, rode ui, komkommer en een honingmosterdvinaigrette van bij Fruxino (Museumstraat 1, 2000 Antwerpen): niet goedkoop maar wel lekker!

4// Soep of salade? Soep. Wat ook de andere optie mag wezen, de kans dat ik ooit salade zou kiezen is haast onbestaande.

5// Wat is je favoriete kookboek? Good old Jeroen Meus. Indien we dit Familieraad-gewijs aan honderd Vlamingen zouden vragen, is dit wellicht het topantwoord. Ik ben wel van plan mijn kookboekenhorizon wat te verruimen met Ottolenghi, Donna Hay, Fourplay van Princess Misia,...

Risotto met witloof en gerookte zalm
naar een receptje van Jeroen
Zalmtartaar naar een receptje van
Jeroen

6// Nooit meer zoet of nooit meer hartig? Hartverscheurende keuzes zeg... Ik ga ervan uit dat het dan enkel snacks (chips, snoep, koekjes,...) betreft, anders wordt het wel heel eenzijdig. In die hypothese dan -met immense pijn in het hart- nooit meer hartig.

7// Welke keuken (land) is je favoriet? Goh, ik denk dat ik voor een top-3 ga, in compleet willekeurige volgorde: de Italiaanse, Frans/Belgische en de Japanse keuken.

Dragon Eyes van Zaowang

8// Wat is je favo foodfilm? Ik vrees dat ik niet echt bekend ben met het genre... Ondanks dat ik een grote Disney-fan ben, heb ik zelfs Ratatouille nooit gezien.

9// Wat is je meest ultieme guilty pleasure? De zachte chocoladetaart van Les Tartes de Francoise. OMG! Ik kan daar van blijven eten... Mmm dat zachte binnenste...


Begin alvast te watertanden!


10// Wie/wat is je grootse inspiratiebron? Mijn papa, mijn (onder meer) culinair zeer getalenteerde vriendin Milena, restaurantbezoekjes, receptjes in de krant, Dagelijkse Kost,...

Brusselse wafels: homemade door de papa

11// Thuis koken of uit eten gaan? Hoewel een huisbereide maaltijd absoluut zijn charmes heeft, ben ik ALTIJD te porren voor een etentje uit.

De Troubadour (Berchem-Antwerpen)

12// High end of low profile? Beiden. Ik kan echt genieten van de kunstwerkjes op mijn bord in sterrenzaken of high end restaurants, maar een eerlijke (brasserie)maaltijd smaakt ook verdraaid lekker.

13// Wat is je lievelingsrestaurant? Wegens onmogelijk er één te kiezen, hierbij een paar favorieten gaande van sushi over fish & chips over bistronomie en sterren: L'espérance (De Haan), Zaowang (Antwerpen), De Kruidenmolen (Klemskerke-De Haan), WY (Brussel), Camu (Antwerpen), Centpourcent (Sint-Katelijne-Waver), Bia Mara (Brussel), Henri (Brussel), Strofilia (Brussel), De Oesterput (Blankenberge), BarBik (Brussel), AUB.SVP (Brussel), Selecto (Brussel), Orange (Zaventem),...

Voorgerechtje met zalm en quinoa @ De Kruidenmolen.

14// Boodschappen doe ik bij... Colruyt, voor specialere dingen vaak Delhaize of speciaalzaken. De laatste tijd ook erg vaak HNGRY (lees er hier meer over).

15// Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb? Onmogelijk hier een antwoord op te geven, er is al zoveel lekkers op mijn bord beland. De pommes dauphines die mijn papa traditioneel met kerst maakt komen wellicht aardig in de buurt ;)

16// Favoriete cocktail? Mojito, Gin Tonic of Hugo.

17// Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)? Doe mij maar Heston. Dat lijkt me een bijzonder interessante, gepassioneerde chef. Ik volgde zijn tv-programma's 'Heston's Feasts' en 'Heston's Great British Food', waar echt absurde creaties de revue passeerden. Uiterst vermakelijk!

Food Science? Like Heston, right?

18// Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? Olijfolie, 'goei boter' en kruiden.

19// Mijn favoriete snack is... everything chocolate!

20// Wat zit er op jouw pizza? Pepperoni!

@Bar Italia (Antwerpen)

21// Wat lust je echt niet? Er is weinig dat ik écht niet lust, behalve mosselen dan. Verder ben ik niet zo'n fan van mokka/koffie-desserts, eend, haas, orgaanvlees, spruiten, slakken en kikkerbillen.

Chips met cappuccino-smaak: only in America! *bah*

22// Mijn favoriete foodblogs zijn...
The Kitchenary Tales: de foodblog van de ravissante Stephanie Coorevits, zus van een niet nader genoemde ex-Miss België en voetballersvrouw, die haar culinaire kunnen bewees in De Beste Hobbykok van Vlaanderen. De recepten op haar blog gaan steevast vergezeld van jolige verhaaltjes. 
Verder Filet Pur  waar Thomas recepten, kookclubavonturen etc. deelt. Dit receptje werd alvast geproefd en goedgekeurd ten huize Sarahdise. Tenslotte verdient ook Coolinary beslist een vermelding. Ik ben fan van de verslagen van restaurantbezoekjes en culinaire trivia allerhande. Zo stootte ik er een aantal weken geleden op een geschifte 3D Ralph Wiggum-cake. Fans van de Simpsons: check this out!

23// Het gekste dat ik ooit gegeten heb... Alligator nuggets in de Everglades.


Deze cutie werd gelukkig geknuffeld
in plaats van geproefd
24// Wat staat er op je food bucket list? Gaan eten bij een aantal toprestaurants (The Jane, Pure C, Hof van Cleve), een pulled pork party houden, zo'n grellige Amerikaanse verjaardagstaart maken (met overvloedige versiering), zelf sushi maken, interessante foodworkshops volgen, elke week een nieuw recept uitproberen... Ambities genoeg dus!

Workshop taarten versieren! Gave this one
the Barbie treatment!
25// Ik kan niet leven zonder... chocolade!

Dat was een hele boterham! Wie zich geroepen voelt, kan deze tag gerust overnemen!

S.

1 opmerking:

  1. Chips met cappuccino??!! Ieuw... Ieuw ieuw ieuw... :p En op de tweede plaats die krokodillen nuggets :p

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x