dinsdag 1 mei 2012

About homemade iced tea and shampoo...

Mag ik u voorstellen aan één van mijn favoriete (non-alcoholische) drankjes: de huisgemaakte iced tea van Mappa Mundo, een café in de Brusselse Sint-Goriksbuurt. Aan café's is in dit deel van Brussel overigens geen gebrek, maar vaak kies ik voor 'de Mappa' omwille van de geweldige 'thé glacé maison'.

Allow me to introduce you to one of my favorite (non-alcoholic) drinks: the homemade iced tea @ Mappa Mundo, a bar in the Brussels' Saint Géry quarter. There are bars aplenty in this part of Brussels, but I often go to Mappa Mondu, for this particular drink. 

Sunny Sunday @ Mappa with homemade iced tea


Hoe kan ik de smaak van dit brouwsel het best omschrijven? Een ijskoude thee met citrus-aroma's, gember en kruidige toetsen (kaneel?). Ik heb eigenlijk geen idee wat er precies in gaat, maar it's sooo yummy! Als dit je helemaal niets zegt of , zijn er uiteraard ook heel goeie cocktails. Mijn favorieten zijn de mojito en de raspberry daiquiri.

Being silly on a girl's night out @Mappa a few years ago

How can I describe this drink tastewise? It's an ice cold tea, with hints of citrus fruits, ginger and spices (cinnamon?). I really don't have a clue what it is exactly they put in there, but it sure tastes good!! If this doesn't sound like your cup of tea, you can always try one of their cocktails (I highly recommend the mojito and raspberry daiquiri)


Poster I liked @Mappa

Enig nadeel is wel dat de kwaliteit van de drankjes nogal sterk afhankelijk is van wie er achter de bar staat... Zondag was de iced tea behoorlijk teleurstellend met een vreemdsoortige perzik-smaak, maar ik blijf fan!

A minor downside however is that the quality of the drinks depends largely on the bartender's skills. Last Sunday I ended up with a rather disappointing iced tea with a strange more peachy flavour... Just try your luck!

Laatst ontdekte ik geheel toevallig dat Lush een shampoo heeft die zo hard ruikt naar de hierboven reeds uitvoerig geprezen ijsthee dat ik er haast van zou proeven: "I love juicy". Volgens het flesje zit er onder meer mango, kiwi, ananas en papaya in. Ik ruik eerder citrus, maar dat ligt misschien aan mij. De "I love juicy"-shampoo heeft een vuil kleurtje (een soort bruingeel) maar laat dat je vooral niet afschrikken. Absoluut mijn favoriete shampoo ooit (nooit gedacht dat ik nog zo enthousiast zou zijn over een shampoo godbetert!)

I recently discoverd that Lush sells a shampoo that smells exactly like Mappa's home made iced tea. It's called "I love juicy" and according to the bottle has mango, pineapple, kiwi and papaya in it. I think it has more of a citrus-y smell. This shampoo doesn't have the most appealing colour, but I'am a huge fan. Your hair will smell great!

Available @Lush stores (14,95 euro voor 250g)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x