woensdag 23 mei 2012

Meesterbakker in wording... #1 Chocomousse!


Pretty awesome chocolate mousse by the BF and me!


Het vriendje had dit weekend een onweerstaanbare drang om chocolademousse te maken. Ik had weliswaar zin in de chocolademousse zelf, maar de hele making of was er mij wat teveel aan. Hij ging dan maar solo aan de slag met een boekje van de Meesterbakker.
Eerst verkwanselde hij acht eieren. Dat ging zo. Het scheiden van eiwit en dooiers verliep vrij vlekkeloos bij de eerste zeven eieren, om vervolgens de dooier van het achtste ei keihard erbij te knallen. Hoera: een schaal onbruikbaar en niet stijf te kloppen eiwit! Dat wilde het vriendje echter niet geloven, en hij dwong mij het toch te proberen. Epic fail...

Poging twee dan maar met zes eieren, want we hadden er niet meer. Toen stelde ik vast dat je voor chocomousse -althans volgens dit recept- maar 3 dingen nodig hebt (3!), namelijk: eieren, chocolade en snuifje zout (en ik vermoed dat dat laatste optioneel is, maar wij volgen dus braaf het recept). Verbijstering alom bij de wanabe-Meesterbakkers.


Chocolade smelten, dooiers erbij, geklopt eiwit eronder spatelen... en done! Who knew?
Het moet gezegd: we made a f*cking awesome chocolademousse!Wat hebben we vandaag geleerd:
(ik)
1. Er zitten keiweinig ingrediƫnten in chocomousse!
2. Dat is keisimpel om te maken!
(het vriendje)
3. Eigeel in uw op te kloppen eiwit = not good

1 opmerking:

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x