Saturday evening we had dinner at a restaurant called Orange, near Brussels. Former Michelin Star awarded chef Roland Debuyst decided a couple of years ago to transform his restaurant L'Orangeraie into a contemporary brasserie called Orange.
Photo courtesy: http://www.strak.biz/ The interior is all black and *surprise* orange. |
Het werd het zeer betaalbare Orange-menu, bestaande uit drie gangen. Het voorgerecht waren Sint Jacobsvruchten à la plancha gebakken met tagliatelle van groenten en waterkers coulis. Een perfecte start!
We opted for the reasonably priced Orange Menu (35 euro), consisting of three courses. First up were baked sea scallops with vegetable tagliatelle and a coulis of cress. Great starter!
Mijn hoofdgerecht bestond uit kip met een kaviaar van aubergine, spinazie en “Anna” aardappelen (is dat eigenlijk een soort aardappelen of verwijst dat naar de bereiding?). Ook heel lekker maar wat veel. Gelukkig had ik tafelgezelschap met wat hij zelf omschrijft als "bodemdrift" (alles moet weg dus, of het nu een bord eten of een zak chips betreft). Hij had nochtans net in de oven gebakken roodbaarsfilet, Mechelse asperges, saus vierge met marjolein, en chips van vitelotte-aardappelen (om te bewijzen dat ik geen complete aardappel-nitwit ben, ik wist dat dat die paarse aardappelen waren *go me!*)
As a main I had some chicken with eggplant caviar, spinach, "Anna" potatoes (I don't know whether this refers to a kind of potatoes or the preparation). It was yummy but a little too much food for me. Luckily my BF had quite the appetite. He had ocean perch filet, baked in the oven with Belgian asparagus and sauce vierge, and chips of vitelotte potatoes (I do know these are the purple ones).
Not a great picture but it tasted a lot better than it looks here. |
Ik beken dat ik niet de meest avontuurlijke desserteter ben. Meestal speel ik op veilig en ga ik voor het meest chocolade-rijke op de kaart (moelleux, assiette aux trois chocolats, chocolademousse). Enigszins tegen mijn chocolate-loving natuur in koos ik voor cannelloni van mango en witte chocolademousse en een bolletje pistacheroomijs. Ondanks het gebrek aan chocolade (witte chocolade is tenslotte toch geen echte chocolade), was het een absolute topper! Het pistache-ijs was superlekker. De cannelloni smaakten superfris. Eén woord: omnomnom! ^^
I must confess I am not very adventurous when it comes to desserts. Usually I play it safe by going for the most chocolate-y dessert (chocolate mousse or a chocolate fondant). At Orange however I chose cannelloni of mango filled with white chocolate mousse (white chocolate isn't really chocolate, right?) and a scoop of pistacchio ice cream. It tasted sooo good and really fresh. One word: Omnomnom!
Again not the best picture... but I could'nt wait to get started! :) |
ORANGE
Leuvensesteenweg 614
1930 Zaventem (Nossegem)
Ziet er lekker uit, vooral het dessert dan!
BeantwoordenVerwijderen