zondag 21 december 2014

Prettybox december 2014 - de laatste?

Zoals je hier al kon lezen, was ik heel tevreden over de december-Birchbox. Benieuwd of de december-editie van Prettybox ook een topper blijkt...

 

Geen speciale feestverpakking bij Prettybox, al arriveerde de mij ondertussen welbekende roze doos zoals beloofd voor kerst.
 

 
Brilliant Bliss shampoo en Shikakai Secret conditioner van Rituals -
4 per stuk voor 70mlPrettybox had al onthuld dat de box deze maand twee producten van Rituals zou bevatten. Het bleek om een shampoo en een conditioner te gaan uit de lijn met Indische roos en shikakai. Kwestie van de blog educatief te houden: shikakai is afkomstig van een Ayurvedische medicinale plant en betekent letterlijk 'haarfruit'. Benieuwd of deze rakkers inderdaad wonderen zullen doen voor mijn lokken. Ze ruiken niet slecht, al is het ook niet meteen een geur die ik zelf zou uitkiezen. In de winkel zijn ze overigens ook in een groter formaat beschikbaar.
 
 
8-Hour Cheek Stain van So Susan - full size - 29,95
 
 
 
Blush in een stick dus! Over de versie van Clinique ben ik zeer te spreken, dus ik was wel nieuwsgierig naar deze versie van So Susan. Ik kreeg de kleur Fiery Earth dat ik het best kan omschrijven als een zacht peachy roze. Gelet op de verpakking had ik een donkerder tintje verwacht, maar blijkbaar is de verpakking dezelfde voor alle verkrijgbare kleuren. De kleur is erg mooi en houdt lang, maar voor een dergelijke prijs verwacht ik meer kwaliteit. De verpakking oogt erg goedkoop en gammel. Het twist-up mechanisme is al naar de haaien. De blush is redelijk droog en vraagt serieus wat blending skills. Mijn advies: ga voor een goedkopere(!) Chubby Cheek Stick van Clinique!
 
 
Blush brush van Colormates - 5,99
 
 
 
In oktober bevatte de Prettybox maar liefst drie kwasten van Colormates. Veel beginnende make-up-lovers zullen blij zijn met alweer een borstel. De borstels van dit merk zijn echter niet super van kwaliteit (ze verliezen snel haren, voelen wel heel synthetisch aan...). Geen winner voor mij...


Graffiti Nailart van Golden Rose - 6,95Tot slot vond ik ook nog een zwart crackle lakje in mijn box. Deze heb ik inmiddels getest en goed bevonden! Voor wie niet bekend is met crackle-lakjes: je brengt een laagje hiervan aan over een ander (bij voorkeur contrasterend) lakje, de crackle-lak trekt samen en vormt een grillig vlekkenpatroontje. Bijzonder en makkelijk, maar ook een beetje passé intussen...


Het verdict!


Mijn abonnement loopt na drie maanden ten einde. Hoewel je altijd wel waar voor je geld kreeg (deze december-editie was bijvoorbeeld goed 50 waard), ga ik mijn abonnement niet verlengen. Je ontvangt veel full sized producten maar niet altijd even kwalitatief. In die zin prefereer ik Birchbox waar je de kans krijgt duurdere merken uit te proberen.
 
 
 
Hebben jullie Prettybox al geprobeerd?
S.
 
 

1 opmerking:

  1. Ik heb hetzelfde zwarte lakje gekregen van een vriendin die schoonheidsspecialiste is, werkt perfect! Volg je mij ook terug op Bloglovin?

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x