zondag 16 november 2014

STASH FLASH #1 - Catrice

In een Stash Flash laat ik jullie alle producten zien die ik heb van een bepaald merk met een mini-review. First up: CATRICE!
  
 
Catrice is een populair budgetmerk dat in België verkrijgbaar is bij Kruidvat. Het merk maakt samen met het nog goedkopere Essence deel uit van het Duitse bedrijf Cosnova. Mijn persoonlijke Catrice-collectie is niet heel uitgebreid. Ik probeer te investeren in kwalitatieve make-up die ik écht graag wil. Niet dat kwaliteit per se duur betekent (verre van), maar ik tracht me in te houden en niet volledig loos te gaan met budgetmerken omdat ik al mijn spullen ook effectief wil gebruiken en geen totale hoarder wil worden. 


Nagellakjes (2,99)

 
De prijs-kwaliteitverhouding van de Catrice-nagellakken is naar mijn gevoel uitstekend. Mocht mijn nagellakcollectie niet zo'n buitenmaatse proporties hebben aangenomen, zou ik er zeker nog een aantal Catrice-lakjes aan toevoegen.
 
170 - I Scream Peach! is een vrij felle, creamy peachy/koraalkleur. Een heel fijn, zomers lakje.
02 - Don't Tell Mademoiselle is een nude-kleur met een sterk oranje ondertoon. Niet de beste match voor mijn huidskleur eigenlijk.
45 - Kitch Me If You Can is een topcoat met grote, zeshoekige roze en kleine zilveren glitters. Vooral leuk voor een accentnagel.
 
Van links naar rechts: I Scream Peach! - Don't Tell Mademoiselle
- Kitch Me If You Can: solo en over OPI's My Very First Knockwurst
 

Liquid Metal Eyeshadows (3,99)


Deze oogschaduws hebben een opvallend geschubd golvend patroontje en een mooie metallic finish. Ik ben niet zo'n fan van de andere oogschaduw-formules van Catrice (de pigmentatie laat vaak te wensen over), maar de Liquid Metals zijn prachtig én prima gepigmenteerd.

020 - Gold n' Roses is een frosty lichtroze.
080 - Mauves Like Jagger is een taupekleur met een grijs/mauve ondertoon.
090 - Nougat It Right is een chocoladebruin met een heel mooie rood/bronzen glans.Pure Shine Colour Lip Balm in '010 Rose & Woody'
 

Ook Catrice heeft een doorslagje van de Clinique Chubby Sticks in zijn assortiment. Verwacht niet de pigmentatie van een echte lipstick, maar deze Rose & Woody vind ik alvast een heel mooi my-lips-but-better-kleurtje (niet zo donker als de verpakking doet uitschijnen btw).
 
Defining Blush (3,49)
 

Ik kocht deze toen ik pas met make-up begon om wat variatie in mijn blush-collectie te brengen zonder daar fortuinen voor neer te tellen. De Defining Blushes zijn best goed gepigmenteerd. Ik gebruik deze eigenlijk te weinig. Destijds koos ik er de fellere kleurtjes uit met 040 Think Pink  en 030 Love & Peach. Nu zou ik eerder gaan voor hun subtielere broertjes Rose Royce of Sunrose Avenue. Misschien iets voor na de no-buy?
 
 
Absolute Nude Eyeshadow Palette (4,99€)
 

Ik vond dit paletje in juni 2013 in mijn Deautybox en was niet meteen enthousiast. Elk zichzelf respecterend merk heeft onderhand -in navolging van de populaire Naked-palettes van Urban Decay- wel een palet met neutrale tinten in zijn assortiment. De Catrice-versie vind ik niet geweldig: de kleuren zijn redelijk saai, weinig gevarieerd en bovendien niet bijster goed gepigmenteerd. Een oogschaduwprimer is echt een must! Voor 4,99€ ben je natuurlijk niet echt afgezet, maar er zijn veel betere budgetvarianten van de Naked-palettes op de markt (hierover binnenkort meer). Wat mij betreft dus geen aanrader.

 
 
Lipsticks (3,99)

 

260 - It's A Matt World is een knalrode, matte lipstick en komt uit dezelfde Deautybox als het oogschaduwpalet. Ik heb hem sedertdien slechts één keertje gedragen. Red hot lips maken nu eenmaal geen deel uit van mijn dagdagelijkse looks. Verder is deze lipstick redelijk goed gepigmenteerd en mooi mat.

340 - Berry Bradshaw is een prachtige diepe bessenkleur. Helemaal on trend voor de herfst!

370 - In A Rosegarden is een typische Sarah-lipstick: subtiel muted pink. Love it!

C01 - Metalight is veruit de braafste kleur van de drie lipsticks uit de limited edition Metallure-collectie van deze zomer. De roosgouden verpakking (die erg deed denken aan de MAC-collab met Rihanna) was een instant hit. Metalight is een sheer nude-kleurtje met een lichte metallic finish, klinkt een beetje fout maar hij staat echt mooi.
 
Bovenaan te beginnen: Berry Bradshaw - In A Rosegarden -
It's A Matt World - Metalight
 
Welke Catrice-producten hebben jullie in je stash? Aanraders?
S.
 
 

 

2 opmerkingen:

  1. Veel te veel Catrice in mijn stash :) Heb zeker 100 nagellakjes van Catrice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Catrice is zo fijn! Ik heb veel nagellakjes van hen :) xx

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x