dinsdag 11 november 2014

Birchbox - november 2014

Zoals jullie hier al konden lezen, was ik zeer te spreken over de inhoud van mijn allereerste Birchbox (oktober). De november-editie ontving ik tot mijn verbazing vrijdag al. Birchbox levert blijkbaar vrij vroeg in de maand, maar u hoort mij zeker niet klagen. Op mijn november-Prettybox is het nog wachten tot het einde van de maand, dus dit keer (nog) geen vergelijkende studie.


Lord & Berry Bronzer in 'Sienna' - sample (2g) - 27 voor 12g
 

Deze bronzer is voor mij een eerste kennismaking met het Italiaanse merk en hoera: hij is mat én niet te intens voor de blekere huidjes! Deze sample is net iets groter dan een eyeshadow pan van Mac (hij past dus net niet in mijn palet). Ook uiterst geschikt om als transitiekleur te gebruiken in een ooglook, lijkt mij zo.


JYB Cosmetics Have A Good Day Dagcrème - full size (50ml) - 40
 

Het Belgische biologische cosmeticamerk JYB Cosmetics werd eind vorig jaar met veel poeha gelanceerd. Ik was dan ook blij via Birchbox een product te kunnen uitproberen, een heuse full size dagcrème dan nog! De verpakking is leuk, hij bevat een half alfabet aan vitaminen en allerhande natuurlijke weldaden voor je huid. So far so good, maar... (jawel er is een maar) ik vind hem echt niet aangenaam ruiken. De geur kan ik het best omschrijven als van die overgeparfumeerde zonnebrandolie. Een serieus minpuntje voor mij! Jammer, want ik voel wel dat deze crème uitstekend hydrateert en verzorgt.

Primer van Paul & Joe in 'Teinte Miel 02' - sample (10ml) - 28 voor 30ml

 
Hoe schattig is dit retro-flesje? Deze make-up primer breng je aan na je dagcrème en voor je foundation. Hij zou de huid hydrateren, beschermen tegen de zon en make-up beter fixeren. Ik ben al langer overtuigd van het nut van een goede primer. Benieuwd of deze mijn POREfessional van Benefit van de troon kan stoten...


Protect & Detangle by Beauty Protector - sample - 19 voor 236ml

 
 
Ik zat niet meteen te wachten op alweer een leave-in conditioner (de Birchbox van oktober bevatte er eentje van n°4), maar deze blijkt één van de bestsellers te zijn in de Birchbox-shop.
Zoals jullie weten kreeg ik een jaarabonnement op Birchbox cadeau van mijn geweldige vriendje. Ik kwam er pas vorige week toe mijn beautyprofiel op de Birchbox-website in te vullen. Daar gaf ik aan dat ik het minst graag haarproducten en parfumstaaltjes in mijn boxen aantref, dus hopelijk zal Birchbox hier in de toekomst rekening mee gehouden.

Extraatje: haarclip van GHD

Altijd handig om wat weerbarstige lokken op hun plaats te houden bij het brushen, aanbrengen van maskertjes of make-up. Een leuk extraatje.
 
Doucheolie van Sabon in 'Jasmin' - sample (50ml) - 22 voor 500ml
 

De november-box heeft als thema 'Du temps pour soi' ofte ME-TIME! Geen me-time zonder een heerlijk bad of een uitgebreide douchebeurt. Deze heerlijk naar jasmijn geurende doucheolie komt hierbij alvast prima van pas. Ingrediënten als olijfolie, jojoba en avocado zouden het vocht in je huid vasthouden.

 
Warming Clay Mask van BeFine - sample (14g) - 20 voor 150ml
 

Een maskertje kan uiteraard niet ontbreken bij een verwenmomentje voor jezelf. Deze single serve van BeFine bevat granaatappel, kardemon en arnica (of valkruid). Dat laatste heb ik inderdaad moeten googlen. Kwestie van deze blog educatief te houden: het is een kruid met gele bloempjes dat vaak wordt gebruikt in homeopatische middeltjes en dat een helende werking heeft.
 
 
Het verdict?
 
 
Een goed gevulde box met een mooie variatie aan producten (gelaatsverzorging, make-up, haarshizzle), die een aanzienlijke waarde heeft (hoofdzakelijk dankzij de full size dagcrème van JYB Cosmetics ter waarde van maar liefst 40). Jammer dat het parfum van deze dagcrème me echt niet ligt, maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Ik verwacht in de toekomst ook minder haarproducten te ontvangen. Voor het overige ben ik wederom erg tevreden over de inhoud. Ik blijf vooralsnog fan van Birchbox!


Geïnteresseerd? Abonneren kan hier!
S.

3 opmerkingen:

 1. De doucheolie lijkt me erg fijn net zoals de haarspray maar geparfumeerde dagcrème, daar pas ik toch ook voor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd naar die dagcreme! Leuke blog heb je zeg, ik volg je nu via bloglovin! XO
  www.ingewm.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x