dinsdag 4 november 2014

Prettybox vs. Birchbox - Oktober 2014Jawel, ik ben weer vertrokken met beauty-abonnementen allerhande. Het vriendje deed me een jaarabonnement Birchbox cadeau (de cutie!) en Prettybox probeer ik voor drie maanden uit. Hierbij de oogst van oktober!


PRETTYBOX

Een mooi zachtroze doosje met een ongetwijfeld welgemeend complimentje: ik word al enthousiast. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud...

Happy Hands Mandarin & Mint van Rituals - full size (75ml) - waarde 8,5


Deze handcrème kocht ik enige tijd geleden als cadeautje voor mijn mama, en ik was eigenlijk al lichtelijk teleurgesteld dat ik hem niet voor mezelf had aangeschaft. Ik ben hier dus erg blij mee. De geur is een frisse mix van citrus en munt in een leuke oranje tube.


Drie kwasten van Colormates - full sizes - waarde 5,99 + 5,99 + 6,99


Leuk om eens kwasten aan te treffen in een box. Zeker ook leuk voor mensen die met make-up beginnen, en met deze box meteen al een klein assortimentje hebben (een powder brush, een eye shadow brush en een wenkbrouwkammetje/borstel). De kwaliteit van de haren lijkt me op het eerste zicht wel niet geweldig, maar dat zal nog moeten blijken in de praktijk.


Oogschaduwpalet van So Susan in 'Gatsby Girl'- full size - waarde 11,99


De allergrootste teleurstelling van deze box wat mij betreft. Het ziet er cheap uit en lijkt echt zo'n speelgoedpaletje voor kinderen. De kleuren zijn totaal niet mijn ding (veel blauw en eierdooiergeel, seriously?) en bovendien ook niet zo goed gepigmenteerd. Met zoveel mooie en kwalitatieve paletjes in huis, denk ik niet dat deze veel gebruikt gaat worden. Jammer...Fairy Lashes Mascara van Jelly Pong Pong - full size - waarde 19,95


Een zwarte mascara komt altijd wel van pas, al heb ik er momenteel al iets te veel in roulatie *woops*. Jelly Pong Pong kende ik niet (blijkbaar een zustermerk van So Susan), maar op hun website spot ik alvast leuke verpakkingen. Ik ben benieuwd naar de beloofde fairy lashes... Prettybox kondigt overigens ook meteen aan dat dit voorlopig de laatste mascara zal zijn in Prettybox. Ik veronderstel dat ze de inhoud gevarieerd willen houden, wat we natuurlijk enkel kunnen toejuichen.

Oogcrème van Ziaja - full size - waarde 4,99

Deze oogcrème op basis van olijfolie zou de huid onder de ogen gladder moeten maken, fijne rimpels verminderen en tekenen van vermoeidheid wegnemen. Klinkt goed! Ook hier een mij onbekend merk, maar het is tenslotte een ontdekkingsservice.


BIRCHBOX


Een wat kleiner en aanzienlijk soberder doosje, maar strak en simpel kan mij ook wel bekoren. In het doosje zitten de producten nog in een soort van stoffen tasje. Netjes!


Handcrème van Natura Brasil in 'Castanha' - full size - 15


Ook hier een handcrème maar dan van een Braziliaans merk: Natura Brasil! Op het eerste zicht sprak deze crème op basis van kastanjeolie me minder aan (ik ben geen fan van kastanjes en de bruine verpakking vond ik ook per se aantrekkelijk), maar het is echt een topper. De geur is subtiel, hij hydrateert uitstekend en trekt snel in zonder het gevreesde vettige pollekes-gevoel.


Le Lait Corps Verveine d'Huygens - sample (37ml) - 22,40 voor 250ml


Deze body lotion van het Parijse merk Huygens ruikt bijzonder fris, maar ook erg sterk. Niet voor iedereen maar persoonlijk bevalt de citroenige muntgeur me wel. Frisse geuren zijn sowieso meer mijn ding dan zoete (kokos en vanille verdraag ik bijvoorbeeld echt niet), zwaardere of kruidige geuren. Hij hydrateert goed en is niet te rijk. Ik overweeg alvast een full size versie aan te schaffen...


Stainiac van The Balm - sample (1,2ml) - 13,50 voor 8,5ml


Deze Stainiac is The Balm's equivalent van BeneTint van Benefit: een vloeibaar goedje aan te brengen op je wangen als blush (een paar kleine stipjes die je vervolgens goed uitblendt) of op je lippen. Het product laat daar een zogeheten stain achter: een waas van kleur, die lang houdt. Ik probeerde hem gisteren op mijn lippen en het resultaat was best geslaagd.


Super Comb Prep & Protect van Number 4 - sample (30 ml) - 23 voor 200ml


Haarproducten staan niet bijster hoog op mijn verlanglijstje, maar ergens ben ik toch benieuwd naar dit product. Het is een leave-in conditioner aan te brengen op handdoekdroog haar die het haar zou beschermen, hydrateren en ontwarren.


Nagellak van Lollipops - full size - 8,90


Tot slot bevatte mijn Birchbox nog een klassieke, felrode nagellak van het Franse merk Lollipops (sedert deze zomer te verkrijgen in bepaalde Di-filialen). Twee laagjes zijn nodig voor een mooie dekking. Als ik vergelijkbare kleurtjes zoek in mijn collectie is OPI's Big Apple Red het meest gelijkend (een tikje dieper, en dekkend na één laagje), Essie's Hip-anema is nog feller en heeft een iets andere ondertoon.

HET VERDICT

Beide boxen waren mooi verpakt en gevarieerd. Prettybox bevat aanzienlijk meer full size producten, maar de producten uit Birchbox lijken mij kwalitatiever, meer luxe.

Let's talk numbers. De waarde van Prettybox was deze maand 63,40, die van Birchbox ongeveer 32,57Al is dat natuurlijk relatief want het So Susan-oogschaduwpaletje vind ik de 11,99 bijvoorbeeld absoluut niet waard. Voor een jaarabonnement Prettybox betaal je (10,95€/box + 5 verzendkosten voor België) Birchbox betaalde het vriendje 120 (of 10€/box, inclusief verzendkosten).

De Birchbox-goodies spraken mij stuk voor stuk aan dit keer en ik kreeg meteen zin om alles te gaan uitproberen. Het oogschaduwpalet van Prettybox vond ik dermate ontgoochelend dat dat meteen een domper op het uitpakgebeuren zette.

Overduidelijke winnaar dus voor mij deze maand: BIRCHBOX! Volgende maand beter Prettybox?

Naar welke box gaat jouw voorkeur uit?
Bestellen kan via deze links: Birchbox // Prettybox
S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x