woensdag 13 januari 2016

Lipsticks...as seen on tv


Bekentenis: ik ben een lipstick addict. Zo'n freak die zich soms echt moet inhouden om geen random strangers te vragen naar hun mooie lipstickkleur. Die het volslagen onbegrijpelijk vind als vriendinnen de naam van hun lipstick niet kennen (merk ≠ naam, people!). Die naar Bates Motel zit te kijken, maar totaal afgeleid is door de prangende vraag welke lippenstift Vera Farmiga (Norma Bates) in hemelsnaam zou dragen... Jawel, zo erg is het dus.

Het exemplaar van Norma Bates heb ik vooralsnog niet met zekerheid kunnen identificeren (MAC Mehr?), maar deze lip addict stelt u vandaag voor aan vier prachtige lipsticks gedragen door tv en filmpersonages.


Arwen (Lord of the Rings)

Clinique's Almost Lipstick in 'Black Honey'



Wat draagt een elfenprinses op haar lippen? Jawel, de Almost Lipstick van Clinique in de kleur 'Black Honey'. In de huls ziet deze rakker er misschien vrij dramatisch en borderline gothic uit. Eens aangebracht krijg je echter een prachtige, transparante wash of colour die helemaal bij Arwens natuurlijke, feërieke uitstraling past. 

Deze Almost Lipstick houdt het midden tussen een gloss en een lipstick en is een ware cultklassieker. Clinique lanceerde de kleur 'Black Honey' voor het eerst in 1971 en bracht deze in 1989 uit als Almost Lipstick. De universeel flatterende kleur maakte hem tot een instant hit. Of Arwen er voor iets tussen zit, weet ik niet, maar tot op vandaag is het één van de absolute bestsellers binnen het lippengamma van Clinique. 

Staat uw innerlijke elfenprinses al te popelen om naar de winkel te rennen? Helaas! Deze iconische kleur is in ons landje momenteel niet te verkrijgen. Een aantal jaren geleden was hij hier te koop als limited edition, nu moeten we hem in Londen gaan halen of ergens online bestellen... Ik kan mezelf wel slaan dat ik hem niet meebracht uit New York. :(

Betty Draper (Mad Men)

MAC Vegas Volt



Betty Draper, voormalig model turned throphy wife, is de belichaming van fifties glam. De bloedmooie maar verveelde huisvrouw uit Mad Men is uitgegroeid tot een waar stijlicoon. Waar Betty's look overdag vrij clean is, kiest ze 's avonds vaak voor een meer uitgesproken eyeliner en een felle lipstick. Zo draagt ze onder meer de Mac-klassieker Vegas Volt. Dit uitgesproken koraalkleurtje zorgt voor een heel frisse, zomerse look. 

Carrie Mathison (Homeland)

MAC Twig



De bipolaire CIA-agente Carrie Mathison heeft in vijf seizoenen Homeland al behoorlijk wat watertjes doorzwommen. Na voor de zoveelste keer op het nippertje aan de dood te zijn ontsnapt, slaagt Carrie er telkens in met vaste hand haar trouwe Mac-lipstick aan te brengen. Carrie's weapon of choiceTwig, een vrij donker nude-kleurtje dat afhankelijk van het licht iets meer naar het bruine dan wel roze neigt. 

Maleficent

MAC Anthurium Lipglass



Niemand minder dan Angelina Jolie mocht gestalte geven aan één van de meest iconische Disney-booswichten ooit, de gehoornde Maleficent. Perfecte casting als u het mij vraagt!

Het geheim achter de sprekende rode lippen van de boosaardige fee? Anthurium, een ultragepigmenteerde candy apple rode lipgloss. Anthurium maakte uiteraard deel uit van de speciale Maleficent-collectie die Mac uitbracht naar aanleiding van de release van de film. Gedurende de opnames zouden er zo'n drietal tubes Anthurium zijn gebruikt op La Jolie's lippen.


Welke kleur is jouw favoriet?
Hebben jullie al mooie lipsticks gespot in tv-series of films? Do share!

S.


10 opmerkingen:

  1. Wat een leuke post! Ik ben ook nogal van de lipstick...
    Zou best Mac Mehr kunnen zijn!
    sabrina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Sabrina! :) Jij bent dus ook redelijk lipstick-verslaafd?

      Verwijderen
    2. Behoorlijk! Gelukkig kan ik het met mac beperken tot Mehr!

      Verwijderen
  2. Haha leuk artikel! Mijn zus kocht onlangs haar eerste MAC lipstick en toen ik vroeg welke wist ze dat dus niet! Ik kan het ook moeilijk geloven ;) Als ik ergens een mooie kleur tegenkom in een serie wil ik ook altijd weten welke het is

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk artikel! Ik vraag het me namelijk soms wel eens af als ik een film kijk wat de actrices dragen van makeup!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha wat leuk dit! Ik vind zelf vooral het kleurtje uit Lord of the Rings fijn. Subtiel maar toch sprekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lijkt me ook een hele mooie! Wil ik zeker nog toevoegen aan mijn collectie.

      Verwijderen
  5. Super leuk artikel! Heel origineel :D Ik ben zelf niet goed genoeg om te weten welke lipstick het is als ik die op tv zie. Wel heel leuk om te zien en lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hou zelf erg van frisse roze tinten, zoals de Rouge G van Guerlain uit de kerstcollectie!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x