maandag 25 januari 2016

Milena's Chocolate Chip Havermoutkoekjes


Havermout. Ik heb het een eerlijke kans gegeven. Zelfs meer dan één. Alle gezondheidsclaims en aantrekkelijke havermoutontbijtjes op Instagram ten spijt: ik hou er gewoon niet van. Waar ik granola in beperkte hoeveelheden nog wel kan verdragen, krijg ik het in papvorm echt niet binnen. Het gevolg van de kortstondige havermouthype ten huize Sarahdise: een haast onaangeroerde doos havermoutvlokken die stond te verstoffen in de kast. 

En toen proefde ik de chocolate chip havermoutkoekjes van mijn culinair getalenteerde vriendin Milena. O-M-G! Havermout never tasted so good! Dit weekend probeerde ik het zelf en ik kon jullie dit eenvoudige maar o zo lekkere receptje echt niet onthouden.


Ingrediënten


135g bloem
135g havermoutvlokken
75g kristalsuiker
75g bruine suiker
230g chocolate chips (ik gebruikte de dark callets van Callebaut, maar je kan natuurlijk ook gewoon wat pure chocolade fijnhakken)
200g boter
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel vanillesuiker of vanille-extract
2 eieren

Met deze hoeveelheden kwam ik aan 20 koekjes (2 bakplaten).

Bereiding


1| Verwarm de over voor op 190°. 

2| Meng de suiker, bloem, havermoutvlokken, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. 

3| Voeg er de boter aan toe (op kamertemperatuur of lichtjes gesmolten in de microgolfoven) en meng tot een relatief gladde massa (havermoutvlokken weet u wel).

4| Meng ook de eieren door het mengsel en voeg tenslotte de chocolate chips toe.

5| Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg kleine hoopjes van het mengsel op de plaat. Platdrukken hoeft niet, de hoopjes lopen bij het bakken spontaan uit tot koekjes. Handig!

6| Vervolgens 10 à 15 minuten bakken, afhankelijk van de grootte van je hoopjes.

7| Nadien laten afkoelen op een rooster en... genieten maar! Zelf vind ik ze ook super wanneer ze nog lauw zijn en de chocolade nog een beetje lopend.
2 opmerkingen:

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x