zondag 17 januari 2016

So 2015 | Kylie Jenner Lips


In januari maken we massaal goede voornemens en blikt een mens al eens nostalgisch terug op het afgelopen jaar. Toeval of niet maar 2015 was naast het jaar van de geit volgens de Chinese dierenriem, ook het jaar van Kylie Jenner

De Kardashian/Jenner-clan is al jaren een onuitputtelijke bron van vermaak met een eigen reality-serie (Keeping Up With The Kardashians, afgekort KUWTK), schier eindeloze reeksen selfies op Instagram en gegarandeerd roddelbladvoer. Hoewel ook Kylie beschikt over het handelsmerk van de familie -de pronte derrière-, leek de jongste telg lange tijd te worden overschaduwd door haar (half)zussen. In 2015 was la Kylie echter alomtegenwoordig: liefdesperikelen met rapper Tyga, een eigen lijn haarextensions, haar achttiende verjaardag, thigh brow-foto's... en vooral de controverse rond haar prominente lippen.Kylie Jenner LipsKylie Jenner was amper tien jaar oud toen de opnames van het allereerste seizoen van KUWTK van start gingen. Ze groeide voor de camera's uit van een schuchtere tiener tot een heuse Kim Kardashian-lookalike. De fysieke metamorfose van Kylie was opvallend en met name haar weelderige lippen zorgden voor controverse. Had de toen amper 17-jarige socialite al dan niet haar lippen laten opspuiten?

Aanvankelijk weet Kylie haar zwoele lippen aan vakkundig aangebrachte make up. En zo werd overdrawing your lips een instant beautytrend: met een lippotlood teken je je lippen net iets buiten de natuurlijke liplijn voor een vollere look. YouTube bulkt van de tutorials over deze techniek: Vera Camilla, Desi Perkins,...Er werd ook druk gespeculeerd over welke lipproducten Kylie nu precies gebruikte voor haar signature brown-mauve-matte look. Toen bekend raakte dat Mac's Spice lipliner één van haar favorieten was, raakte het potlood wereldwijd uitverkocht. Mac lipsticks Faux en Brave en de Soar lipliner ondergingen hetzelfde lot. Er werden zelfs wachtlijsten voor aangelegd. Zotjes!

De Kylie Jenner Lip ChallengeDe obsessie met de voluptueuze lippen van Kylie bereikte zijn debiele hoogtepunt met de zogeheten Kylie Jenner Lip Challenge. Wereldwijd gingen massa's mensen aan de slag met shotglaasjes, deodorantdoppen en plactic flesjes om zo hun lippen vacuüm te trekken met een Kylie Jenner pout als verhoopt resultaat. Pijnlijk en vaak met een behoorlijk afschrikwekkend gevolg (jaag "kylie jenner lip challenge" maar eens door Google). 

In mei 2015 bevestigde Kylie uiteindelijk het slechtst bewaarde Kardashian/Jenner-geheim (voor zover de familie überhaupt nog geheimen heeft): ze heeft wel degelijk lipinjecties gehad. Daar sta je dan mooi met je shotglaasje en je bloeduitstorting...


De Kylie Jenner Lip Kit


Je kan veel zeggen van de Kardashian/Jenners, maar zakelijk instinct hebben ze. Een eigen lijn met Kylie-lipproducten kon onmogelijk uitblijven. In november lanceerde Kylie haar eigen collectie bestaande uit drie liquid lipsticks met bijhorende lip liners. En ja hoor, binnen de minuut was de hele handel uitverkocht.

Dolce K, Candy K en True Brown K.


Gevraagd naar wat haar inspireerde om de Lip Kit te maken, antwoordde Miss Jenner dat ze nu tenminste nooit zonder haar meest geliefde producten zou komen te zitten. Dankzij enthousiaste fans raakten haar favorieten immers telkens uitverkocht... Bovendien durfden lepe verkoopsters goedgelovige Kylie-fanaten al wel eens een product aansmeren onder het mom dat dat precies was wat hun idool gebruikte. Verbijsterd door deze oneerlijke handelspraktijken, besloot Kylie dan maar zelf het heft in handen te nemen. Blij te horen dat commerciële overwegingen slechts een minieme rol speelden.


Aan de idiote challenge heb ik me niet gewaagd, maar de roosbruine matte liplook van Kylie kan mij wel bekoren. De twee lichtste Kylie-Lip Kits lijken mij echt heel mooi.

Zijn jullie fan van Kylie Jenner lips?

S.


12 opmerkingen:

 1. Haha grappig om te lezen! Inderdaad best belachelijk dat mensen effectief die challenge deden, ookal hadden ze de resultaten van anderen al gezien (zucht; ik verlies zo stilletjes aan mijn vertrouwen in de mensheid ;)) Maar van de matte lippen ben ik dan wél weer fan! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx! Ja het internet is crazy soms :) Hier ook grote liefde voor matte lippen <3

   Verwijderen
 2. Ik vind de kleur prachtig, maar jammer van de lipinjecties.... Ze was zo'n mooi meisje en nu lijkt ze een pop. En ik was heel boos, want telkens ik bij MAC kwam was Soar uitverkocht. Vond ik zo raar, tot ik het Kylie verhaal hoorde :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig wat een impact dat allemaal heeft toch? Maar ik hou wel van de Kylie Jenner-kleurtjes :)

   Verwijderen
 3. D'r lipkleur is wel heel mooi maar die lip challenge was echt crazy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind de lippen mooi zo, ook voorheen hield ik al van bruin tinten. Alleen de hype vind ik het totaal niet waard, bedenkend dat mensen al jaren roepen dat ze het niets vinden en ineens is iedereen om :O

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zeker fan van de kleuren die ze draagt. Soms overdrijft ze wel te fel met het overlinen, maar al bij al vind ik haar 'nieuwe' lippen wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben fan van haar nude-lip kleurtjes, maar die dikke lippen.. Iedereen ziet toch dat dat fake is? Of zijn we zo gewend aan botox & lipfillers aan het worden, dat we dat verschil niet meer zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yep. Die hele familie heeft een serieus goed marketing team achter hen staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze heeft toch wel een hele transformatie achter de rug, amai! Ik sta zelf absoluut niet met te bruine tinten, maar ze komt er wel goed mee weg, moet ik toegeven.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x