zondag 6 december 2015

All I want for Christmas... #2 KITCHENLaten we wel wezen, all I really want for christmas zijn de kroketjes van mijn papa. :) Dat ik van eten hou is voor de meesten onder jullie wellicht geen geheim. Ook dit jaar prijken er dus weer enkele food/keuken-gerelateerde items op mijn verlanglijstje. 3D Dinosaur Cookie Cutters - Ik was als kind al gefascineerd door dinosaurussen en -eerlijk is eerlijk- ook wel door koekjes. Watch out Lotus, want met deze cookie cutters maak je prehistorisch lekkere 3D (!) dino's. Verkrijgbaar in 4 varianten -voor de kenners: T-rex, triceratops, stegosaurus en brachiosaurus- voor 10 per dinosaurussoort.

Seigaiha Bowls - Sucker voor mooie borden hierzo! Hoe mooi is het diepblauwe golfmotief van deze kommetjes? Dit traditionele Japanse patroon staat trouwens voor geluk. Het kan maar helpen, denk ik dan... Verkrijgbaar in verschillende formaten via de leuke webshop I/Object.

Tom Dixon Stone Spice Grinder - Laatst realiseerde ik mij dat ons dat wij geen vijzel in huis hebben. Niet dat ik dat tot dusver als een groot gemis heb ervaren, maar desalniettemin wishlist material. Dit fancy schmancy exemplaar van Tom Dixon is met voorsprong de meest stijlvolle vijzel die ik ooit heb gezien. Het prijskaartje is helaas navenant... (121)

Smeg Waterkoker - Nu ik thee steeds meer ben gaan appreciëren, is een waterkoker wel zo handig. Dit watergroene exemplaar van Smeg past alvast perfect bij onze koelkast. (139)

Bakplaat voor madeleines - Ik bewaar al jaren een receptje voor chocolademadeleines. Met deze bakplaat moet het er misschien maar eens van komen... Verkrijgbaar bij o.m. Dille & Kamille (11,95€).

Chocolate Pills - Voor wie nood heeft aan een opkikker, zijn deze in chocolade gehulde hazelnoten een overheerlijke aanrader. Cheaper than therapy! ;) Dominique Persoone heeft trouwens nog een hoop andere varianten in zijn chocoladen medicijnkastje (amandelen, rozijnen, karamel,...).

Sapcentrifuge - Nu ik de zalige sapjes in L'épicerie du Cirque geproefd heb, ben ik helemaal overtuigd: ik wil een juicer! Gezonder gaan leven wordt wellicht (wederom) één van mijn goede voornemens en dit vrolijke knalgele exemplaar van Magimix lijkt mij wel wat. Laat de groensels alvast aanrukken! Verkrijgbaar via o.m. bol.com, sapcentrifugeshop.be en Inno. (259)

Jamie's Super Food - Ook Jamie gaat de gezonde toer op in zijn laatste kookboek. Hij is redelijk laat om in te pikken op de superfood-hype, maar dat vergeef ik de sympathieke Brit graag. De foto's van de receptjes doen mij alvast watertanden... Cacciatore van kip en pompoen, vistaco's... Krijgt u al honger? (29,99€)


Wat staat er bij jullie op het kerstmenu?
S.

5 opmerkingen:

 1. Hihi, dinosaurus koekjes. Nu moet ik niet meer bij lu gaan aankloppen voor Dinokoeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou super graag een sap centrifuge willen :D Maar vrees dat deze er dit jaar ook niet bij zal zijn ;)
  Leuke spulletjes die je op je lijstje hebt staan, die dino koeken zelf maken zou ik ook wel zien zitten :D

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees ook een beetje voor de sapcentrifuge :) Het blijft een duur ding he! Dinosauruskoeken dan maar :D

   Verwijderen
 3. Geweldig, die dinosauruskoekjes! Voor in de keuken staat zo'n mixmachine altijd nog op mijn verlanglijstje. Weet je wel, zo eentje dat je helemaal niet met de hand hoeft te kloppen, ook niet met een mixer..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n Kitchenaid-toestand? Lijkt me ook heel leuk, maar ik bak zelf niet zo heel vaak.:)

   Verwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x