woensdag 2 september 2015

Missy Lynn Eyeshadow & Baked Highlighter Palette | Review + swatchesBekende YouTubers zijn ontegensprekelijk succesvoller dan ooit. Hun boeken en beautylijnen vinden gretig aftrek bij hun miljoenen volgers. Ook dit paletje bleek het resultaat van een samenwerking tussen BH Cosmetics en YouTuber Missy Lynn. Hoewel ik aardig wat beautygoeroes volg op YouTube, had ik nog nooit van Missy Lynn gehoord. Het was dus niet haar naam maar wel de prachtige kleuren van dit oogschaduwpalet die onmiddellijk mijn aandacht trokken op één van mijn online shopping avonturen.
Photo credits: Missy Lynn

Even voorstellen... Missy Lynn maakt deel uit van de luchtmacht van het Amerikaanse leger, heeft een succesvol YouTube-kanaal met een paar honderdduizend volgers én is freelance make-up artist. Ze is -terecht- zeer trots op haar eigenste Missy Lynn palet, temeer omdat de samenwerkingen met black YouTubers nog steeds niet heel talrijk zijn. 


Het roosgouden plaatje op de kartonnen verpakking is een verwijzing naar de militaire carrière van Missy Lynn en de zogeheten dog tags, de identiteitsplaatjes die militairen dragen. Het zal u wellicht niet verbazen dat paars de favoriete kleur is van Missy Lynn. Het palet zelf bevat overigens ook twee paarse tinten.


Over naar de inhoud! Het palet bevat zes oogschaduws en twee gebakken highlighters, al zie ik mezelf deze laatste twee niet meteen als dusdanig gebruiken. Voor mensen met een lichte huid zijn deze highlighters wellicht too much. Als oogschaduw zijn ze dan weer perfect bruikbaar en erg mooi! Je krijgt aardig wat product, want de pans zijn groter dan gewoonlijk.

Ik vind de kleuren echt prachtig. Dit soort tinten (paars, goud, brons) associeer ik met zwoele zonsondergangen:


 • een lichte, warme champagnekleur, mooi om op te lichten onder de wenkbrauw of in het binnenste ooghoekje; 
 • een prachtig glanzende bronzen bruintint;
 • een iets donkerder, warm bruin;
 • een roestkleur;
 • een wat feller middenpaars kleurtje;
 • een heel donker paars, perfect voor een meer smoky look of om je look wat extra diepte te geven;
 • een intens donkergeel goudkleur;
 • een meer roosgouden tint, met een licht oranje ondertoon.

De pigmentatie gaat van goed tot uitstekend, al raad ik sowieso aan een oogschaduwbasis (primer) te gebruiken. Het is aangenaam werken met deze tinten. Ze blenden uitstekend en passen gewoon heel mooi bij elkaar.Missy Lynn had een veelzijdig palet voor ogen waarmee je zowel dag- als avondlooks kan creëren. Daar is ze naar mijn bescheiden mening ook in geslaagd. 


Online verkrijbaar via o.m. Alice & Jo (15,95) en Boozyshop (18,99).
Waarom trouwens dat prijsverschil Boozyshop?


Wat vinden jullie van dit palet?
S.

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kleuren en pigment! Ik kende deze palette nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende het palette nog niet, maar lijken me erg mooie kleurtjes! & Pigmentatie ziet er ook goed uit

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x