zaterdag 5 september 2015

Birchbox september 2015 | From US with loveIk had torenhoge verwachtingen voor deze box. Birchbox viert immers zijn vijfde verjaardag en wie jarig is trakteert, toch? Een verjaardagseditie is hét uitgelezen moment om eens groots uit te pakken. Bovendien had Birchbox al laten weten in september terug te keren naar hun Amerikaanse roots, met een box gevuld met uitsluitend Amerikaanse goodies. Gezien het motto From US With Love, hoopte ik stiekem al op allerlei beautylekkers van Anastasia Beverly Hills, IT Cosmetics, Jouer, Philosophy, Pixi, OPI... merken waarvan ik weet dat ze samenwerken met de Amerikaanse versie van Birchbox. Mijn verwachtingen slaan wel eens vaker op hol :) Benieuwd of ik effectief van mijn sokken geblazen werd?
Het Amerikaanse thema indachtig, kleurt de box deze maand star-spangled banner-gewijs rood en blauw met sterretjes. Het is ook niet het klassieke Birchbox-doosje, maar een soort schuifje. Best handig!

Perk Up droogshampoo van Amika

Sample - Full size (232ml) voor 21De kleurrijke verpakking van Amika trok meteen de aandacht en herkende ik van eerdere bezoekjes aan Sephora. Deze droogshampoo zou overtollige olie en vuil absorberen en je lokken volume geven en zachter maken. Ik ontdekte dankzij Birchbox eerder al de uitstekende droogshampoos van Batiste en ook Amika staat hoog aangeschreven. Wie mijn blog vaker leest, weet echter al dat ik niet echt warm word van haarproducten. Lichte teleurstelling dus om droogshampoo aan te treffen in deze 'speciale' box...


Sea Salt Spray van Parlor by Jeff Chastain

Sample 30 ml - full size (147ml) voor 21Seriously Birchbox, nog meer haarproducten? Al moet ik toegeven dat ik geïntrigeerd ben door deze Sea Salt Spray, die zou voor de perfect beachy waves en tegelijk het haar hydrateert. Ik had al eens overwogen een vergelijkbaar product aan te schaffen (de bekende Surf Spray van Bumble & Bumble), dus stiekem ben ik hier nog wel blij mee. 
Celebrity hairdresser Jeff Chastain creërde met Parlor zijn eigen lijn. Ik ga ervan uit dat de man die Sarah Jessica Parker tot zijn clienteel mag rekenen, wel weet wat hij doet. Deze Sea Salt Spray is alvast de bestseller uit het gamma. Veelbelovend, quoi.


Beauty Wash van Beauty Protector

Sample 30ml - Full size (236ml) voor 12,50Beauty Protector ken ik als een merk van overwegend... haarverzorgingsproducten. Ik vreesde dus het ergste bij het zien van dit kleine flacon. Het bleek gelukkig om een douchegel te gaan. Ook niet het meest spannende product, maar ik ben misschien echt wel verwend aan het worden.


Ouchy! Boo-boo gel van Dr. Sager's Skincare

Sample 10ml - Full size (62g) voor 25Allereerst: geniale naam! Ouchy! is een crème voor pijntjes allerhande (brandwonden, ingegroeide haartjes...) en specifiek voor blauwe plekken. Aangezien ik vaak meer blauwe plekken heb dan de gemiddelde smurf, zou deze wel eens van pas kunnen komen. Ouchy! kalmeert, verlicht de pijn, en versnelt de genezing. Allemaal goed en wel, maar toch niet meteen het soort product dat je verwacht in een beauty box...


Cheeky Lip Pencil van Laqa & Co.

Mini - full size (3g) voor 22


Gelukkig alsnog een écht make-up product in deze box! Dit chubby potlood van Laqa & Co. is een 2-in-1 product: lipstick én blush. Ik kreeg met Cray Cray (wederom punten voor de leuke naam) een prachtig koraal/perzik kleurtje. Hier ben ik als make-up lover wél heel blij mee. Na een snelle test, kan ik alvast concluderen dat ik deze eerder als blush zal gebruiken. Op mijn (heel gepigmenteerde) lippen is dit lichte knalkleurtje net niet dekkend genoeg om tot een mooi resultaat te leiden.


Het verdict?


Eerlijk is eerlijk, ik vond deze feesteditie behoorlijk teleurstellend: twee haarproducten (mijn minst geliefde categorie), een vreemde eend in de bijt (Ouchy!) en maar één echt make-upje... Mijn hoge verwachtingen zitten er wellich ook voor iets tussen, maar ik vond deze box echt geen topper. Misschien ben ik het hele beauty box gegeven wel een beetje ontgroeid. Met deze septemberbox is mijn Birchbox-jaarabonnement ten einde. Ik moet me nog even bezinnen over een eventuele verlenging. Een abonnement is weliswaar niet overdreven duur (130€ voor een jaar) en ik heb dankzij Birchbox echt wel een paar pareltjes ontdekt (binnenkort volgt trouwens een round-up op de blog). Aan de andere kant kom ik haast om in de samples en zijn niet alle partnermerken even interessant (So Susan, Jelly Pong Pong,...). Al denk ik dat ik mijn maandelijkse portie brievenbusgeluk ook wel zou missen... Dilemma's!


Wat denken jullie: verlengen of niet? Wat is jullie favoriete (beauty) box?
S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x