woensdag 25 november 2015

Matte-to-Metal Holiday Caviar Stick Colour Collection | review + swatches


Er is niets mis met jezelf op een vroeg kerstcadeautje trakteren, toch? Naar jaarlijkse gewoonte brengt Laura Mercier voor de eindejaarsperiode een hele hoop begerenswaardige paletjes en gift sets uit. Net als vorig jaar kan je onder meer een set scoren met de populaire Caviar Sticks. Dit Matte-to-Metal Holiday setje herbergt zes mini-Caviar Sticks met uiteenlopende finishes in warme, rijke kleuren. Zo onweerstaanbaar dat ik onmogelijk kon wachten op de kerstman...



De link met kaviaar ontgaat mij volledig, maar die Caviar Sticks dat zijn dus creamy oogschaduws in potloodvorm. De formule is behoorlijk geweldig en maakt al haar beloften waar:

üGlides on smoothly? Check! De sticks hebben een romige textuur die zich heel makkelijk laat aanbrengen. 
üBlends effortlessly? Reken maar! Ik gebruik de Caviar Sticks vaak als ik 's ochtends echt gehaast ben. Snel aanbrengen op het ooglid, even de randen vervagen met een blending brush (hier standaard de 217 van Mac) en tadaaam... een supersnelle maar glamoureuze ooglook. 
üLong-wearing, transfer- and crease-resistant? Jup! De kleur blijft de hele dag zitten zonder te creasen. Bij andere creamy oogschaduw komt het al eens voor dat het product samentrekt in lijntjes. Geweldig onflatterend... Niet zo echter met deze Caviar Sticks, die perfect op hun plek blijven en hun intensiteit behouden. Ik gebruik zelfs geen primer.
üRich color pay-off? Meestal volmondig ja! Vooral de donkerdere tinten zijn uitstekend gepigmenteerd. 


Vier van de kleuren in deze set zijn permanent verkrijgbaar, de twee matte (Aubergine en Ganache) tinten zijn limited edition:



Sugarfrost is een metallic gouden champagnekleurtje, niet zo opaak als de andere tinten.
Rose Gold is een metallic peachy goud.
Amethyst is een prachtig mauveachtig taupekleurtje.
Khaki is een donker olijfbruin met aardig wat shimmer erin.
Ganache is een warm chocoladebruin met een licht oranje ondertoon.
Aubergine is een mat plummy paars met rode ondertonen.




Amethyst had ik al full size en dat blijft grote liefde. Wat een bijzonder kleurtje! De nieuwe matte tinten, Aubergine en Ganache, zijn ook volledig mijn ding. Heel dekkend te gebruiken voor intense looks, maar je kan ze ook mooi uitblenden voor een zachtere, meer diffuse look. Laura Mercier, houd u vooral niet in mocht u deze twee beauties aan het permanente assortiment willen toevoegen ;)



Ik hoopte dat het groene in Khaki iets nadrukkelijker naar voren zou komen. De kleur is minder kaki dan de naam deed vermoeden, maar nog steeds very pretty. Om bij de misleidende benamingen te blijven: ook Rose Gold is minder roze dan verwacht. Niettemin is dit zo'n kleurtje dat je ogen echt oplicht. Jullie hadden het wellicht al begrepen: ik ben heel blij met dit fijne setje!




Let's talk numbers. Een full size Caviar Stick kost je 28 voor 1,64g product. De zes Caviar Sticks in het setje zijn kleiner (elk 1g dixit de verpakking), maar mathematisch doe je voor 'slechts' 55 dus een goede deal. Stiekem ben ik wel niet 100% overtuigd dat de miniaturen effectief 1 gram product bevatten. Gelukkig kon ik dit schitterende setje dankzij wat opgespaarde punten voor een zeer redelijke 31 scoren via de Birchbox webshop. *whoopwhoop*


Ik heb nog geen oogschaduwsticks geprobeerd die de formule van de Caviar Sticks evenaren. Qua kleur vind weliswaar je enkele prima dupes bij de oogschaduwpotloden van Etam. Taupe aux Roses is een dupe voor het mysterieuze Amethyst (wat jullie hier al konden lezen) en Pêche à la Ligne blijkt sterk te lijken op Rose Gold (al is Etam-kleurtje iets roziger).

Van boven naar beneden: Taupe aux Roses, Amethyst,
Pêche à la Ligne, Rose Gold



Verkrijgbaar bij Cosmeticary voor 55.


Nog fans van oogschaduwsticks out there?
S.

4 opmerkingen:

  1. Wauw prachtig! Echt supermooie kleuren allemaal. En zo handig dat ze niet in de crease gaan zitten, heb ik nogal snel met zo'n sticks.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Really love the color amethyst <3

    Swantje from www.swanted.de

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x