zaterdag 21 november 2015

H&M Beauty | Review + swatches


Gezien de beschamende hoeveelheden make-up ten huize Sarahdise, was ik vastbesloten niets te kopen uit het nieuwe H&M Beauty assortiment. Dat goede voornemen heeft de volle twee maanden stand gehouden, wat toch van enige mate van zelfbeheersing getuigt. Bon, deze plooier keilde dus twee blushes, een oogschaduw, een lippotlood en een haarproduct in haar virtuele winkelmandje...De verpakkingen vallen alvast in de smaak. De poederproducten kwamen in kartonnen doosjes met zwart-wit foto en gouden opdruk. Simpel maar mooi. Het design van de eigenlijk producten valt me ook mee. Eenvoudig en strak in een elegant kleurenschema (zwart, crème en goud). Het plastic voelt echter wel heel goedkoop aan. Het lijkt me allemaal niet bijster stevig, maar ach, het is tenslotte de inhoud die telt!


High Impact Eye Color in 'Orange Ochre' - 5,99Met Orange Ochre koos ik voor een kleurtje mijlenver buiten mijn comfortzone waar neutrale tinten de dienst uitmaken. Dit knallend donkeroranje met heel fijne gouden shimmers erdoorheen leek mij een perfect herfstkleurtje. Ik zie potentieel als opvallend crease-kleurtje of een accentje in de buitenste ooghoek.Wanneer ik zin heb om de experimentele toer op te gaan met kleur, geef ik de voorkeur aan een budgetvriendelijk exemplaar als deze. Minder pijnlijk wanneer je dat kleurtje vervolgens slechts enkele keren gebruikt... Aan 5,99€ zijn de H&M oogschaduws niet spotgoedkoop, maar nog steeds heel betaalbaar. Orange Ochre is trouwens uitstekend gepigmenteerd. Ik ben onder de indruk.


Pure Radiance Powder Blusher in 'Rosy Brown' en 'Cameo Pink' - 7,99Hoppa, daar duik ik weer regelrecht die comfortzone in met twee neutralere blushes. Cameo Pink is een koel, zacht bruinroze. De ultieme barely there blush. Hoewel subtiel zorgt hij toch voor een mooie glow. Dit soort tint is ook perfect te combineren met een donkere of knalrode lip. Rosy Brown is warmer en meer aanwezig, maar eveneens een rozige bruintint.Beide blushes blenden prima. Rosy Brown is gepigmenteerder dan Cameo Pink, al laat die laatste zich goed opbouwen. Ook in het blushdepartement scoort H&M wat mij betreft.

De cream blushes van H&M schijnen overigens ook erg goed te zijn, al ben ik zelf toch meer te vinden voor poederexemplaren. Extra punten trouwens voor de leuke zeshoekige zwart-gouden verpakkingen.Lip Colour-To-Go in 'Bonne Vivante' - 5,99


De Lip Colours-To-Go zijn lipsticks in potloodvorm. Met Bonne Vivante ging ik voor een mauve-achtig kleurtje. Het potlood glijdt over je lippen en voelt aangenaam aan. De kleur is mooi dekkend, al vind ik de paarse ondertoon net iets te overheersend naar mijn smaak. Ik bestelde alle producten online en de precieze kleur van de items is soms moeilijk in te schatten.

Het product heeft wel een vreemd geurtje. Iets zoet en snoeperigs, maar hoewel ik vrij gevoelig ben aan dat soort zaken stoort het mij wonderwel niet.


Get It Straight Smoothing Balm - 7,99Wie deze blog vaker leest, weet al dat haarproducten niet echt mijn ding zijn. Veel gekker dan een gewone shampoo moet het allemaal niet worden. Haarolies, haarmaskers,... u doet er mij geen plezier mee. En toch was ik gefascineerd door de haarproducten van H&M: Salt Water Spray en Cream, een ontwarrende spray, texture paste... Ik ging uiteindelijk voor de Get It Straight Smoothing Balm

Deze haarbalsem breng je aan op vochtig haar, alvorens het te drogen of te stijlen. Golvende lokken temmen en pluizen tegengaan? Dat klinkt als muziek in mijn oren. De tube ziet er alvast leuk uit de balsem zelf ruikt fris. Ik merk eerlijk gezegd niet zo heel veel verschil door het gebruik van deze balsem. Misschien is mij haar net iets zachter, maar niets wereldschokkends...  


Probeerden jullie H&M Beauty al? 
Wat zijn jullie musthaves?
S.4 opmerkingen:

 1. H&M heeft ook haarproducten? Hoe heb ik dat kunnen missen :D Jammer dat de smoothing balm niet zoveel verschil voor jou maakt, wat voor haar heb je? Ik ben echt super enthousiast over hun single eyeshadows, vooral de matte en die met een satin finish :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb heel dik haar met wat weerbarstige golven erin. Heb vrees ik gewoon wat het verkeerde product gekozen :) De Salt Water Spray en een ontwarrende spray wil ik mss ook nog wel eens een kans geven ;) De oogschaduws vind ik ook echt goed.

   Verwijderen
 2. Die blushers vind ik erg mooi, maar net als jou mag ik eigenlijk niet meer bijkopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De blushes heb ik echt al veel gebruikt. Zijn ook echt mijn kleurtjes :) Maar ja, uiteindelijk krijg je zoveel make-up bij elkaar... :/

   Verwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x