donderdag 18 juni 2015

HAPPY INTERNATIONAL SUSHI DAY!


Happy international sushi day people! Vandaag vieren we all things sushi! Wie mij een beetje kent, weet dat ik een echte sushi-addict ben. Nochtans was het geen love at first bite. Ik at de rauwe hapjes wel sporadisch, maar was niet meteen een hardcore sushifan. Een paar jaar geleden proefde ik voor het eerst Zaowang-sushi en een nieuwe foodobsessie was geboren. Het Antwerpse sushirestaurant prijkt niet voor niets maandelijks minstens drie keer op mijn Visa-afrekening... #sorrynotsorry

Voor meer feestelijke sushi-ongein: lees vooral verder! :)

Drie hoeraatjes dus voor alle hoso maki, nigiri en california rolls out thereOp deze bijzondere dag serveer ik u graag een paar totaal overbodige sushi-weetjes.

Dragon Eyes van Zaowang - what else? ;)

1| Sushi betekent letterlijk 'zure smaak', verwijzend naar de bereidingswijze van de rijst die met rijstazijn wordt gekookt.
2| Wist je dat er een Sushi for Dummies-boek bestaat?
3| Wasabi mengen met je sojasaus is blijkbaar een no go. Er zijn zeker ook Japanners die het doen, maar het is niet bijster classy.

Tot slot gooi ik er nog een paar leuke sushi-themed gadgets tegenaan. Omdat het kan!

1. Usb-sticks // 2. Kussens // 3. Nietjesmachine // 4. HanddoekenZijn jullie sushifans?
S.
2 opmerkingen:

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x