maandag 20 april 2015

PHYT. | Airplants

Move over sanseveria's en cactussen, there's a new hipster plant in town: AIRPLANTSHet ondernemende duo Sofie Vertongen en Yannick De Neef spotte de fotogenieke plantjes op hun roadtrip door California, en brengt ze onder de naam Phyt. (afgeleid van het Griekse woord voor plant) nu ook naar België. Dit weekend streek Phyt. neer op de Antwerpse Swan Market, waar hun airplants enthousiast werden onthaald.

Sofie en Yannick @ Swan Market - Photo courtesy of Sara Vertongen
Photo courtesy of Phyt.

Airplants vindt je in Zuid- en Midden-Amerika en in zuidelijke delen van de Verenigde Staten. Ze groeien op bomen, planten en stenen en halen voedingsstoffen uit... de lucht. Dat maakt de plantjes uiteraard low maintenance. In vochtige ruimtes (badkamers) kan je ze compleet verwaarlozen, elders hebben ze slechts occasioneel wat water nodig. Een groot voordeel voor planten met de ambitie lang mee te gaan ten huize Sarahdise!

De plantjes zijn uiterst veelzijdig.  Ze komen in allerlei vormen en maten en je kan ze zowat overal neerpoten: in een glazen bol, onder een stolpje, op de kast, in een zelfgeschapen stilleven, in een slakkenhuis... De mogelijkheden zijn eindeloos want er komt geen potgrond aan te pas! Sla er Pintrest maar op na!


Photo courtesy of Phyt.

Uiteraard nam ik ook een stel groene rakkers mee naar huis. De Stricta-variant is inmiddels dikke vriendjes met een dinosaurus en het kleine Ionantha-plantje kochten we kant en klaar in een lief glazen bolvaasje.

Voorlopig heeft Phyt. nog geen webshop. Met een simpele like op Facebook, blijf je echter op de hoogte van de marktjes en andere events waar de luchtplantjes verkrijgbaar zullen zijn.

Like Phyt. hier of volg hen via Instagram (@phytplants)!


Ik ben fan! Wat vinden jullie van deze grappige plantjes?
S.


3 opmerkingen:

  1. Wat een coole plantjes. Ik zal dit verzwijgen voor mijn vriend of we hebben binnenkort allemaal van die plantjes in huis. Maar echt overal hé! Want je kan er best veel mee doen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x