zaterdag 14 maart 2015

MAC x Isabel & Ruben Toledo | LIEFDE!!
De Isabel & Ruben Toledo-collectie werd een beetje overschaduwd door de gelijktijdig gelanceerde en behoorlijk gehypte Cinderella-collectie. Geheel onterecht want neem het van mij aan: deze collectie is een pareltje! Ik kocht zelf drie items en was daar zo blij mee dat ik de hele dag met een dwaze grijns rondliep. Zeg nu nog dat ik hard to please ben ;)

U heeft nog nooit gehoord van de Toledo's? Vullen dan dat gat in uw cultuur: maak kennis met dit artistieke echtpaar met Cubaanse roots!  


Isabel Toledo is een modeontwerpster en ontwierp de jurk die Michelle Obama droeg bij de presidentiële inauguratie van haar echtgenoot in 2009. Niet meteen mijn smaak, maar wel een aparte kleur (zelf noemt ze het 'citroengras') die de first lady deed stralen. Echtgenoot Ruben Toledo is een kunstenaar (illustraties, tekeningen, beelden...) en verantwoordelijk voor de prachtige tekeningen die de verpakkingen van deze collectie sieren. Mevrouw Toledo's voorliefde voor aparte kleuren en de kenmerkende grafische stijl van Meneer Toledo, maken deze collectie tot een absolute voltreffer.

BELLGREENS EYESHADOW x 6

Hoog op mijn verlanglijstje stond het Bellgreens oogschaduwpalet! Die moody groentinten met als absolute hoogtepunt een heerlijke ode aan chartreuse (google it!): perfectie! 
 • Fresh Blade is een bleke geelgouden highlighterkleur;
 • Gorgeous Gold is een groenig geelgoud met een subtiele goud-groene duochrome;
 • Vicuna is een medium goudbruin met een prachtige sheen;
 • Savant is dé kleur waar ik dit palet voor kocht. Mac omschrijft deze ongebruikelijke kleur als een mix van mosterd en limoen: een dirty okergroen dus. Mijn vriendje noemt het VUB-groen, maar aan die omschrijving hebben mensen die niet aan de Vrije Universiteit van Brussel studeerden vrij weinig ;)
 • Charcoal Brown  is een mat taupe-bruin;
 • Sushigreen is olijfzwart met subtiele gouden shimmer erin.
RIPE PEACH OMBRE BLUSH


Daarnaast scoorde ik ook de ombre blush Ripe Peach. Toegegeven, deze wilde ik vooral hebben omdat hij er zo fan-tas-tisch uitziet in de verpakking. Dat gradient effect: ik kan er naar blijven kijken! Ripe Peach is niet de meest gepigmenteerde blush, maar valt wel op te bouwen. Het mooiste resultaat krijg je naar mijn bescheiden mening als je de kleurtjes duchtig door elkaar swirlt en zo een prachtige peachy roze glow op je wangen tovert.


OXBLOOD LIPSTICKTenslotte kocht ik ook de minst opvallende lipstick uit de collectie, maar daarom zeker niet minder mooi: Oxblood. Op basis van de naam verwachtte je wellicht een donkerrode beauty, maar Oxblood is een mat nude-kleurtje met een hint van perzik erin. Met reden één van de meest gegeerde items uit deze collectie! Online is hij hopeloos uitverkocht en de mijne was het laatste exemplaar uit de Antwerpse Mac store (driewerf hoera!).


Hier zie je Oxblood geswatched naast een paar andere nude-beauties van Mac. Yash en Velvet Teddy (beiden ook mat) zijn bruiner en Brave (satin) is veel rozer.


Bellgreens - 42
Ripe Peach - 29,50
Oxblood - 21


Wat vinden jullie van de collectie van de Toledo's? 
S.

 

12 opmerkingen:

 1. Ziet er een mooie collectie uit, misschien dat ik ook eens een kijkje ga nemen bij Mac, al weer veel te lang niet meer binnen geweest😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een mooie collectie maar die kleuren van dat palette spreken me helaas iets te weinig aan. Ik denk dat je echt de perfecte huid en huidskleur moet hebben. Het lijken precies wat olijfkleuren :p Maar ik kan me heel goed inbeelden dat je een hele dag blij bent met je aankopen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw ik vind het echt mooi maar ik zou niet weten hoe ik het moet combineren haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De andere twee paletjes uit de collectie waren blauw en paars, kleuren waar ik zelf minder graag mee werk/sta. Met deze groene heb ik al een paar looks in gedachten... ;)

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige verpakkingen. Ik vind de oogschaduws heel origineel, maar voor mij echt moeilijk om mee te werken. De blush daarentegen vind ik echt te gek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind de verpakkingen echt heel mooi! Dikke duim voor Mr. Toledo! :)

   Verwijderen
 5. De oogschaduws totaal anders dan ik zou verwachten. De blush ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke collectie, maar persoonlijk trok deze collectie mij niet zo echt. Ik vind de ombre blush Ripe Peach wel erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt een beauty! De andere ombre blushes van de collectie zagen er ook heel mooi uit!

   Verwijderen
 7. Die ombre blush is PERFECT <3 dat palette ook, de pigment, wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die ombre-blush heb ik ook bijna gekocht! Maar wou 'm net iets te veel voor z'n verpakking :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou een voorbeeld moeten nemen aan jouw zelfbeheersing :)

   Verwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x