donderdag 8 januari 2015

Birchbox januari 2015

De allereerste Birchbox van 2015 heeft als thema Fit & Pretty. Birchbox vindt het schijnbaar nodig mij meteen te herinneren aan mijn goede voornemen om in 2015 fitter door het leven te gaan (origineel, ik weet het). Welaan dan!
Lip Balm van Polaar - full size - 9,90Het merk Polaar ontsproot aan het brein van de zoon van twee poolreizigers. Op expedities ontwikkelde hij een fascinatie voor poolplanten en hun vermogen om te overleven in een bar klimaat. Deze lippenbalsem bevat onder meer polar berries. De balsem voelt heerlijk op mijn lippen, is geur- en smaakloos en vrij van parabenen. I like! Kom maar op Belgische vriestemperaturen!


3 Minute Miracle Reconstructor van Aussie - 75ml - 9,25 voor 250ml


Over het Australische haarverzorgingsmerk Aussie hoorde ik al veel goeds. De 3 Minute Miracle (3MM) was overigens het allereerste product dat het merk uitbracht en werd een instant hit. Deze naar bubblegum geurende conditioner zou je haar in slechts 3 minuten tot in de puntjes verzorgen. Ik ben benieuwd al hoop ik in 2015 minder haarverzorgingsproducten in mijn box te vinden...

Prêt-à-craquer - de geschenkverpakking van Birchbox

Nog een puntje van kritiek trouwens. Ik deed enkele mensen in december een Birchbox-abonnement cadeau in een speciale geschenkverpakking die onder meer dit 3MM-sample bevatte. Het zou jammer zijn mochten zij in hun eerste box al meteen opnieuw deze conditioner ontvangen, tenzij het echt een miracle worker is natuurlijk...


Squalene Oxygen Regenerating Mask van Essonce - 20ml - 5x20ml voor 30


 
Essonce is een Taiwanees merk en het uit de kluiten gewassen blauwe zakje bevat een sheet mask. Volgens Birchbox bevat het masker een natuurlijk ingrediënt met een uitzonderlijk hydraterend vermogen: squaleen. Het alwetende Wikipedia leert mij dat deze stof voornamelijk gewonnen wordt uit haaienlevers (die Aziaten toch altijd), al vindt men het in beperkter hoeveelheden ook in plantaardige bronnen. Laten we hopen dat het hier een volstrekt plantaardige versie betreft die mij bovendien een stralende huid bezorgt!


Glossy Kiss van Mirenesse - 1,5g - 22 voor 3g

Foto

Nog meer Australische goodies in deze box. De Glossy Kiss is een dik potlood (denk aan de chubby sticks van Clinique) dat je zowel op je lippen als op je wangen zou kunnen gebruiken. Ik kreeg 'Perfect Kiss' een framboosrode kleur met vele miniscule gouden glitterdeeltjes erdoorheen. Deze tint spreekt mij in het geheel niet aan. Veel te shimmery, zeker om als blush te gebruiken. Hij ruikt bovendien heel sterk en zoetig. Een complete fail voor mij!

Foto
 
 
Body lotion van BeeKind - 30ml - 15,35 voor 236ml

Deze body lotion is dan wel weer volledig mijn ding. Deze lotion op basis van honing en kamille heeft een aangename textuur en geurt heerlijk fris.


Als extraatje stuurde Birchbox een klein notitieboekje mee. Schattig!


Het verdict...

Ik had gehoopt op een knaller van een box om het nieuwe jaar goed in te zetten. Deze maand bevat hij zeker een paar mooie producten, maar het enige make-up product was voor mij een totale afknapper. Het thema Fit & Pretty vind ik ook niet echt terug, al is dat natuurlijk geen must. Dit is nu mijn vierde Birchbox en naar mijn bescheiden mening de minste uit de reeks. Volgende maand beter?


Wat vinden jullie van deze januari-editie?
S.5 opmerkingen:

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x