donderdag 5 maart 2015

Kwasten wassen | Rotklusje?

Kwasten wassen... een noodzakelijk kwaad voor iedereen die graag met make-up aan de slag gaat. Naast make-up resten verzamel je immers ook dode huidcellen en bacteriën in die dingen. Vuile kwasten gebruiken, kan je huid behoorlijk irriteren of ontstekingen veroorzaken. Regelmatig je kwasten een beurt geven, is dus een must!Hoe vaak precies? Dat hangt er een beetje vanaf. Zelf heb ik een aanzienlijk aantal kwasten, wat luiheid enigszins in de hand werkt. Je neemt gewoon een andere kwast en slaat pas aan het reinigen er in de wijde omgeving geen schone kwast meer te bespeuren valt. Nadeel is dat je zo een hele hoop vieze kwasten bij elkaar spaart, waardoor je extra hard tegen het wassen op kijkt... Maandelijks lijkt mij het absolute minimum. Dit geldt natuurlijk enkel indien je kwasten uitsluitend voor eigen gebruik bestemd zijn! Gebruik je je kwasten professioneel of op anderen, dan is het hygiënisch verantwoord om ze na elk gebruik te reinigen en ontsmetten met alcohol en bovendien wekelijks te wassen met zeep.
Wat heb je nodig? Je kan allerlei producten gebruiken voor het wassen van je kwasten. Sommigen gaan aan de slag met babyshampoo, handzeep of olijfolie. Anderen geven de voorkeur aan speciale kwastenreinigers (verkrijgbaar bij zowat alle make-up merken van high end tot drugstore: Mac, Hema, Kruidvat,...). Zelf gebruik ik sinds kort (oneindige dank aan Stamatia van Beautyloves voor deze gouden tip!) de Barbara Hoffman Cleansing Soap. Het lijkt een ordinair stuk zeep in een blikje, maar het werkt bijzonder goed! Deze koop je bij Di voor ongeveer 10 en daar ben je een hele tijd zoet mee. Hoe ga ik te werk? Ik maak de smerige kwast in kwestie nat met lauw water en draai hem rond op de zeep. Dan masseer ik de kwastharen en spoel uit met water. Ik dep de kwast af op een stukje keukenrol of een handdoek. Sommige exemplaren zal je weer een beetje in model moeten kneden. Vervolgens laat je drogen op een handdoek. Rol de handdoek op aan één kant zodat de kwasten met hun kop naar beneden kunnen drogen. Zo vermijd je dat er vocht in de metalen huls loopt waarin de kwastharen zijn vastgelijmd. Vocht maakt dat de haren sneller zullen loslaten. 
Hebben jullie ook een hekel aan kwasten wassen? 
Welke producten gebruiken jullie?
S. 5 opmerkingen:

 1. Ik heb er geen hekel aan maar vind het wel vervelend dat ze lange tijd moeten drogen. Die zeep lijkt me wel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens ik eraan begonnen ben, valt het meestal nog wel mee! Ik kijk er gewoon altijd wat tegenop :)

   Verwijderen
 2. Ik vind het zo ontspannend om mijn borstels wassen!
  Deze cleansing soap heb ik nog niet geprobeerd, ik ga er zeker eens voor uitkijken!
  belle-fin.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was ze wel graag, zeker omdat het nadien zo'n mooi resultaat geeft. Ik gebruik ook gewoon shampoo, werkt ook goed. Maar het is inderdaad een taakje die snel vergeten wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nadien is het idd heel fijn al die schone, zchte kwasten! :)

   Verwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x