zaterdag 28 februari 2015

Waarom ik pas voor de Cinderella-collectie van Mac...

Disney + Mac? Dat is een match made in heaven! Wie herinnert zich de succesvolle Venomous Villains-collectie uit 2010 nog? De aankomende Cinderella-collectie kon dus weleens een regelrechte aanslag op mijn banksaldo betekenen. Edoch...
Cinderella ofte Assepoester heb ik altijd één van de sufste Disneyprinsessen gevonden. Dat zit daar een halve film berustend vloeren te boenen! Geen wonder dat ik als kind dacht dat ze Assepoetser heette... Vergelijk dat even met een eigenzinnige Ariël, heldhaftige Mulan, rebelse Pocahontas, avontuurlijke Jasmine of zelfs Belle godbetert! Om bovendien nog maar te zwijgen over recentere exemplaren uit Brave of Frozen. Alleen Doornroosje overtreft Assepoester qua passiviteit, dat heb je natuurlijk met dat schoon slapen... Het moge duidelijk zijn: weinig liefde voor Assepoester hier.De lieflijke lichtblauwe verpakkingen hebben wel iets, maar ik heb het gevoel dat er méér inzat. Mooi maar nogal braafjes. Ik zou misschien iets gedaan hebben met glas en sparkles alluderend op het glazen muiltje (levensgevaarlijk trouwens, dergelijk schoeisel!)... Maar bon wie ben ik? :)Uiteindelijk draait het om de producten zelf natuurlijk. Op het eerste zicht trokken vooral de lipsticks (nudes! <3) en het oogschaduwpalet mijn aandacht. Daar de collectie al eerder uitkwam in de VS zijn op het internet al veel swatches van de producten te vinden (check bijvoorbeeld Temptalia). De lipsticks vielen mij tegen: heel sheer! Dat andere lustobject, het Stroke of Midnight oogschaduwpalet, bevat dan weer twee kleuren die ik al heb (Satin Taupe en Phloof!) en drie van de overige kleuren (Omega, Quarry en Vapour) zijn beschikbaar in de permanente collectie. 42 euro voor zes oogschaduws blijft natuurlijk een goede deal, maar het lijkt toch een beetje zonde...
Wat hopen jullie te scoren uit de Cinderella-collectie?
S.

9 opmerkingen:

 1. Haha wat leuk, het verhaal van assepoester spreekt me ook niet zo hard aan en de mac collectie ook niet echt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het idee echt wauw en yes en los door 't bos en alles. Maar ik vind het er zoooo goedkoop uitzien. En dat is eigenlijk spijtig. Mac kon er inderdaad echt veel meer mee gedaan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het hele Disney gedoe en make-up nooit echt gesnapt, maar dit ligt waarschijnlijk aan mij. Maar ook deze editie kan mij niet overtuigen. De verpakkingen zijn al helemaal mijn ding niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp het. Sowieso vind ik de verpakking erg goedkoop en kinderachtig ogen, maar ook de kwaliteit van de producten is niet wat 't moet zijn. Ik review binnenkort twee producten uit de collectie, maar niet op de manier waarop je zou verwachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hah assepoetser, best slim eigenlijk. Ik vind het blauw wel erg mooi, maar ik denk niet dat ik er iets van zal kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De collectie zegt mij ook niet zo veel eigenlijk! Mooi maar geen musthaves..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wilde zo graag een van de lipsticks, maar alles was ontzettend snel uitverkocht.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x