zondag 8 februari 2015

Budgetvriendelijke oogschaduwtip | MUA Undressed

MUA (Makeup Academy) is een Brits budgetmerk dat sedert vorig jaar verkrijgbaar is in België in een aantal Kruidvat-winkels. MUA staat onder meer bekend voor hun dupes (beauty-jargon voor goedkopere kopies) van de alomgeprezen Naked-palettes van Urban Decay.


Toen ik vorige zomer door de Antwerpse Kruidvat in de Carnotstraat dwaalde, viel mijn oog op het MUA Undressed-paletje. Undressed geldt als dupe van het Naked 1-palette en laat dat nu nét het enige palet zijn dat ontbreekt in mijn Naked-collectie. Toeval bestaat niet en voor de luttele som van 5,99 (!) kon ik deze echt niet laten liggen (ter vergelijking: de originele Naked-palettes kosten makkelijk 47,90).


Undressed werd al stevig gebruikt ten huize Sarahdise!

Ik had het zelf allerminst verwacht, maar ik was zwaar onder de indruk van de pigmentatie van de meeste kleuren in dit palet. Het Absolute Nude Eyeshadow Palette van dat andere budgetmerk, Catrice, vond ik op dat vlak eerder teleurstellend.

Het Absolute Nude Eyeshadow Palette van Catrice...

Undressed bevat een goede mix van rozige nudes, matte en meer shimmery bruintinten, wat goud en brons, en zelfs twee grijs-blauwe kleurtjes. Voor elk wat wils dus. Ter vergelijking: hoe saai zijn de kleuren in het Absolute Nude Eyeshadow Palette van Catrice (het moge duidelijk zijn: weinig liefde voor dit Catrice-palet :))

V.l.n.r. Puff - Rose Ash - Fawn - Gild - Hazel - Lion
V.l.n.r. Bronze Ore - Burnished Brown - Tawny - Henna - Fuel - Cool Grey

Zelf kan ik verder helaas niet vergelijken met het Naked 1-palette, maar op zichzelf vind ik dit een uitstekende budgetoptie voor nude lovers on a budget. Echte toppertjes vind ik: Gild (een zeer gepigmenteerd shimmery donker roosgoud), Bronze Ore (een prachtig, supergepigmenteerd, rijkelijk gouden brons) en bij uitbreiding de gehele onderste rij oogschaduws.


Ook graaide ik nog de Undress Your Skin Shimmer Highlighter mee (6,99). Met die parelmoeren, zachtroze glans en dat golfpatroontje erin (zie ik enige gelijkenis met de Extra Dimension producten van Mac?), was ik meteen om. Als je niet van rozige highlighters houdt absoluut te mijden, maar ik vind hem erg mooi op de jukbeenderen.

MUA_Undress_your_skin_shimmer_highlighter05

MUA_Undress_your_skin_shimmer_highlighter03
Photos courtesy of veracamilla.nl. Check haar uitgebreide review van dit product hier.

Hier vind je een lijst van Kruidvat-filialen met MUA-schap. You're welcome! ;)
Hebben jullie al MUA producten geprobeerd? Suggesties zijn uiteraard altijd welkom! 

S.


P.S: Geen eigen foto's van de highlighter daar ik in mijn enthousiasme vergat foto's te maken van mijn nog onaangeroerd product. Jawel, een onvergeeflijke vergissing in het land der beautybloggers waar maagdelijke productfoto's de norm zijn. Ik werk eraan! 
10 opmerkingen:

 1. leuke artikel! Fijn om te lezen dat de pigmentatie goed is en vind de kleurtjes helemaal geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleurtjes zijn inderdaad heel mooi en nog vrij gevarieerd :)

   Verwijderen
 2. Maagdelijke productfoto's... Zie je dat dan zo goed op die highligher? De highlighter lijkt me trouwens heel erg mooi, maar vind hem precies wat aan de dure kant voor MUA...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kluns als ik ben, heb ik hem ook laten vallen... Vandaar! ;)

   Verwijderen
 3. Undress your skin heb ik atm ook aan! Super product!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie producten zeg, ziet er tof uit! Wel balen dat MUA maar in zo weinig filialen verkocht wordt, ik ben het nog steeds niet tegen gekomen... :(

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x