donderdag 14 december 2017

All I want for Christmas... #2 LEESVOER


Boeken zijn uitstekende kerstcadeaus! Makkelijk in te pakken, nog makkelijker online te bestellen én over het algemeen vrij betaalbaar. Valt dat even mee... 
Benieuwd welk leesvoer dit jaar op mijn verlanglijstje staat?
[Weg van Liefde] In dit liefdesverhaal afgewisseld met filosofische theoriën, waarschuwt Alain de Botton voor de valkuil van onrealistische romantische idealen. Bestaat ‘de ware’ of is iedereen een beetje ‘de verkeerde’?

[30 worden voor beginners] Hoe doe je dat überhaupt, dertig worden? Yannick Dekeukelaere  zocht het uit en schreef het neer. Ik rijdt intussen al bijna een jaar op de gevreesde tram 3 -gruwelijke uitdrukking- dus hoog tijd om mijn eigen prestatie te evalueren.

[Bedrock. Het boek] Deze schitterend geïllustreerde spin-off van het populaire onlinemagazine Bedrock.nl bundelt wijze woorden, ervaringen en worstelingen van gerenommeerde wetenschappers, psychologen en allerhande ervaringsdeskundigen die moeten motiveren en inspireren om bewuster in het leven te staan.

[The Gentle Mom] Ik vind het nog altijd een lichtjes angstaanjagende gedachte maar over twee maanden ben ik zowaar moeder! *slik* De auteurs van dit boek willen alvast eerlijk zijn over het moederschap. En vooral mild. Want net als één op zes vrouwen in Vlaanderen kregen ze te kampen met een postnatale depressie. Voor iemand die nogal wat moeite heeft met mild zijn voor zichzelf, lijkt dit boek op mijn lijf geschreven. Wat mama worden écht met je doet en met je leven zoals je het kende pre-baby, ontdaan van alle schone schijn? Yes please. Ook op mijn lijstje trouwens: ‘Mama’ van Celia Ledoux. De subtitel zegt genoeg: goddelijke kleintjes, menselijke moeders.

[Abonnement op Charlie Mag] Gotta love dit uitdagend en taboeloos online magazine met een vrouwelijke blik op de wereld. Twee keer per jaar verschijnen ze ook in print. Als ontvanger van een cadeauabonnement zou ik dan ook overgelukkig zijn. Wie in december iets uit de webshop bestelt, krijgt er ook megaleuke kerststickers bij. Ideaal om cadeautjes te pimpen. Het is maar dat u het weet.

[Sicilië] Don’t judge a book by it’s cover enal, maar dit kookboek is toch echt té mooi! Maak typische Siciliaanse gerechten als sarde a beccaficu (gevulde sardientjes) of bloemkool op Siciliaanse wijze klaar. Streetfood uit Palermo, antipasti, prachtige pasta-, vis- en vleesgerechten en uiteraard de zoete zaligheden waar Sicilië bekend om staat. Ik heb al honger!

[Mensen zonder uitstraling] Een sobere cover met een titel die de aandacht trekt en de beknopte inhoud die een stuurloos hoofdpersonage beloofd? Doe maar!

[Het beste wat we hebben] De nieuwste pennenvrucht van Griet Op de Beeck die behoorlijk wat ophef veroorzaakte maar niet de beste kritieken kreeg (iets met goedkope emotie en opzichtig effectbejag). En toch ben ik stiekem benieuwd nadat ‘Vele hemels boven de zevende’ mij wel wist te bekoren…

Wie nog boekentips voor me heeft, laat het vooral weten!
Sarah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x