donderdag 15 december 2016

All I want for Christmas... #2 BOEKENBoeken zijn uitstekende kerstcadeaus! Makkelijk in te pakken, nog makkelijker online te bestellen én meestal vrij betaalbaar. Niets dan voordelen dus. 
Benieuwd welk leesvoer op mijn verlanglijstje prijkt?
[SIMPLE FOOD] Geen onbereikbare gastronomie maar eenvoudige recepten die topchef Sergio Herman thuis ook klaar maakt. Dagelijkse kost 2.0?

[JERUZALEM] 2016 was het jaar waarin ik écht kennismaakte met de ongelooflijk smaakvolle keuken van Ottolenghi. Ik ging tot twee keer toe tafelen bij Nopi (lucky me), schafte mijn allereerste kookboek van zijn hand aan (een gesigneerd exemplaar van Nopi, het boek dus) en kook momenteel geregeld zijn salade van geroosterde bloemkool en hazelnoten. Dat topgerechtje komt overigens uit Jeruzalem - tot nu toe werkte ik met een foto van het recept in het boek van een vriendin- en smaakt naar meer...

[HYGGE] Denemarken is het land met de hoogste belastingdruk, alcohol is er peperduur en hun zomer stelt zowaar nog minder voor dan de Belgische. En toch zijn de Denen het gelukkigste volk ter wereld. Hun geheim? Hygge dus! De kunst om het geluk te vinden in de kleine dingen...

[BLOOM] Tegenwoordig brengt zowat elke YouTuber een eigen boek uit. Tot nu toe spraken die boeken me zelden echt aan, maar ik heb nu eenmaal een serieuze boon voor Estée Lalonde. Ze is bloedmooi zonder broodmager te zijn, down to earth, grappig, interessant... Girlcrush much?

[DE MEISJES] Uiteraard mag ook een beetje échte literatuur niet ontbreken. De Meisjes is het bijzonder succesvolle debuut van de Amerikaanse schrijfster Emma Cline. Een coming of age-roman, losjes gebaseerd op de gewelddadige sekte rond Charles Manson.


Verder nog op mijn lijstje:

De Greppel (Herman Koch)
Ons Soort Mensen (Juli Zeh)
De Bekeerlinge (Stefan Hertmans)
De Officier (Robert Harris)
De Cicero-trilogie van diezelfde Robert Harris (Imperium, Lustrum en Dictator)


Mocht jij nog een geweldig boek hebben gelezen de laatste tijd, laat vooral weten!

S.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x