zondag 18 oktober 2015

Ode aan bordeauxDe zomer mis ik nu al hartstochtelijk, maar de intrede van de herfst heeft ook zo zijn voordelen. Niet in het minst dat bordeaux weer helemaal on trend is. Ik hou van die dieprode, rijke kleur. Burgundy, oxblood, wine, maroon -het Engels blijkt wederom net iets rijker aan synoniemen voor deze wondermooie kleur-... hoe je het ook wil noemen, vandaag deel ik mijn bordeauxkleurige herfstfavorieten met jullie!EYESMaybelline Color Tattoo in 'Metallic Pomegranate' - Deze creamy oogschaduw is dé ultieme primer voor een herfstige burgundy ooglook, al kan je deze ook perfect op zichzelf gebruiken.

Makeup Geek Foiled Eyeshadow in 'Showtime' - De formule van de Foiled Eyeshadows houdt het midden tussen een creamy en een poederoogschaduw. Showtime is een donkere bordeauxkleur en het pigment is ronduit ge-wel-dig!

MUD Eyeshadow in 'Pomegranate' - In de pan uitgesproken bordeaux, maar op het oog neigt deze oogschaduw meer naar een rodig roestkleurtje.Too Faced Chocolate Bar - Dit naar chocolade geurende palet blijft één van mijn absolute favoriete. Naast uiteenlopende bruintinten, bevat deze reep ook enkele heerlijke bordeaux tinten. Cherry Cordial (linkeronderhoek) is een vrij donker, mat roodbruin met heel fijne glittertjes. Amaretto (uiterst rechts op de tweede rij) is een middenbruin met een rodige frosted finish. Lees mijn volledige van dit palet review hier.Clinique's Chubby Lash Fattening Mascara in 'Bodacious Black Honey' - Iets minder voor de hand liggend is deze gekleurde mascara. Bodacious Black Honey is een heel donker, roodbruin kleurtje. Wees gerust, deze rakker is draagbaarder dan de huls doet vermoeden. De kleur intrigeerde mij alvast enorm. Het is eens wat anders dan mijn standaard zwarte mascara's en ook minder hard. Review volgt!

Burgundy eyes + nude lips


LIPS


Photo courtesy of Temptalia

Diva Antics (MAC) - Ik zou alleen een potloodslijper kopen, maar deze lipstick kon ik niet weerstaan. Oops! MAC omschrijft Diva Antics als een 'intense reddish burgundy'. Behoorlijk donker maar oh zo mooi! Nu al mijn favoriete lipstick voor deze herfst.

FACEPomegranate (Sleek) - Deze blush is hypergepigmenteerd! Dit intense bordeaux kleurtje met prachtige koperen glans, kan je dus maar beter met heeeel zachte hand aanbrengen. Ik denk dat hij nog beter tot zijn recht komt op iets getintere huidjes. Voor swatches, check Temptalia!

NAILSMalaga Wine (OPI) - Dit kleurtje is echt quintessential burgundy én een heuse OPI-klassieker. Malaga Wine maakte in 2009 deel uit van de door Spanje geïnspireerde herfstcollectie van het merk, maar behoort intussen tot het permanente gamma. Een mooi donkerrood kleurtje als deze mag simpelweg niet ontbreken in je nagellakstash!


Laat mij vooral weten wat jullie favoriete burgundy items zijn!
S.

3 opmerkingen:

 1. De twee eyeshadows vind ik echt erg knap!
  Misschien dat ik die van MUD wel koop, aangezien ik er nu een opleiding doe ;)

  Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk! Ik heb de MUD opleiding ook gedaan (level 1) toch :) Ze hebben echt mooie oogschaduws. Vineyard is ook nog een favorietje van mij, en Velvetine, Bronze... Bevalt de opleiding?

   Verwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x