woensdag 7 oktober 2015

Mini-NYX haul


Driewerf hoera want NYX opent volgend voorjaar een winkel in België! ^^ *whoopwhoop* Het Amerikaanse merk was in Nederland al te koop bij Douglas, maar vrij moeilijk te verkrijgen in ons Belgenlandje.

NYX [niks], genoemd naar de Griekse godin van de nacht, werd vorig jaar overgenomen door de Franse cosmeticagigant L'Oréal die zo haar positie in Noord-Amerika wilde versterken. NYX is een sterk groeiende speler op de cosmeticamarkt en dat is niet zo verwonderlijk. Kwalitatieve producten + uiterst betaalbare prijzen = een killer combo!

Op onze recente trip naar New York werd uiteraard niet alleen de Sephora geplunderd, maar bezocht ik ook verschillende drugstores (CVS, Duane Reade,...). Niet wetende dat NYX binnenkort neerstrijkt in ons eigenste België, scoorde ik behoorlijk wat NYX-producten. Kijk even mee!Jumbo Eye Pencil in 'Milk'Dit potlood is uitgegroeid tot een waar cultproduct. Hoog tijd dus dat Milk ook een plaatsje kreeg in mijn stash. Hoewel Milk op verschillende manieren kan worden gebruikt (eyeliner op de waterlijn, highlight onder de wenkbrauw of in de binnenste ooghoek...), staat het voornamelijk bekend als een uitstekende oogschaduwprimer. De witte kleur laat met name fellere oogschaduwkleurtjes nog beter uitkomen.

Round lipsticks in 'Chaos' en 'Tea Rose'De kleur Thalia scoorde ik eerder al in Florida en groeide in geen tijd uit tot één van mijn favoriete lipsticks. Thalia is een prachtig mauve-y nude, echt zo'n Kylie Jenner-kleurtje. De formule van deze lipstick beviel zo goed dat ik besloot nog enkele andere tinten uit te zoeken. Dat werden dus Chaos, een klassiek felrood met blauwe ondertoon, en het moody roze Tea Rose.
Butter GlossesDé favoriete drugstore lipproducten van NikkieTutorials wilde ik absoluut uitproberen! Alle Butter Glossjes hebben dessert-gerelateerde namen en ruiken (helaas) ook mierzoet. Ik kocht er uiteindelijk drie in verschillende winkels, waardoor ik een beetje uit het oog verloor dat mijn uitverkoren tinten vrij dicht bij elkaar liggen... Woops! :) • Apple Strudel is een schattig perzikkleurtje.
 • Maple Blondie wordt door NYX omschreven als een 'deep peach', maar neigt duidelijk meer naar roze dan Apple Strudel.
 • Creme Brulée is een rozige nudekleur.


De Butter Glosses kan je over een lipstick gebruiken, maar zijn ook op zichzelf heel mooi. Van een gloss verwacht ik natuurlijk geen volledig dekkend resultaat, maar deze zijn best goed gepigmenteerd. Ze voelen aangenaam op de lippen en zijn niet overdreven plakkerig. Enkele donkerder tinten -ik denk bijvoorbeeld aan Devil's Food Cake- staan bij deze alvast op mij verlanglijstje.

Soft Matte Lip Creams in 'Istanbul' en 'San Paulo'


Jawel, nog meer lipproducten! #sorrynotsorry


De allernieuwste NYX Liquid Suede lippies waren helaas nog niet te koop in de drugstores die ik bezocht. Ik ging dan maar voor de Soft Matte Lip Creams met een vergelijkbare liquid to matte formule die momenteel erg populair is.


De namen van deze lip creams nemen je mee op een reis rond de wereld. In een vlaag van ongeziene zelfbeheersing besloot ik me tot San Paulo en Istanbul te beperken, maar achteraf gezien heb ik dik spijt dat niet nog meer lip creams meebracht. Onvergeeflijk eigenlijk dat ik de kleur Antwerp liet liggen!

Deze rakkers zijn heel gepigmenteerd, voelen aangenaam op de lippen en drogen mooi mat op. San Paulo is een prachtig framboosrood, opvallend maar tegelijk best draagbaar. Istanbul doet me dan weer denken aan de populaire Please Me-lipstick van Mac, een mat middenroze.Ik ben alvast helemaal wild van mijn nieuwe NYX-aanwinsten. 
Dit smaakt naar meer! #nyxbelgium
Probeerden jullie al NYX-producten uit?
S.

8 opmerkingen:

 1. De butter glosses wil ik zelf ook graag eens proberen! Supernieuws dat NYX naar België komt ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd zo fijn dat ze naar België komen! Ik begin alvast aan mijn wishlist ;)

   Verwijderen
 2. NYX Jumbo Pencil in Milk wil echt al héél lang, maar helaas is ie online altijd overal uitverkocht :(
  Ik = jaloers !!

  http://www.estherchristiaensmakeup.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig dat ze het merk nu ook in België verkopen! Het jumbo eyepencil vind ik net zo fijn werken als de primer potion van urban Decay. Tijdens mijn vakantie in de VS nam ik een paar butter glosses mee die ik nog moet testen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke butter glosses heb jij gekocht? Ik ben altijd nieuwsgierig naar andermans aankopen :)

   Verwijderen
 4. Handig dat ze het merk nu ook in België verkopen! Het jumbo eyepencil vind ik net zo fijn werken als de primer potion van urban Decay. Tijdens mijn vakantie in de VS nam ik een paar butter glosses mee die ik nog moet testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig dat ze het merk nu ook in België verkopen! Het jumbo eyepencil vind ik net zo fijn werken als de primer potion van urban Decay. Tijdens mijn vakantie in de VS nam ik een paar butter glosses mee die ik nog moet testen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x