vrijdag 10 juli 2015

GETEST | E.l.f. goodies!

EyesLipsFace, feeëriek verkort tot e.l.f., is een Amerikaans en uiterst betaalbaar makeup-merk.  Het merk heeft -zoals de naam al deed vermoeden- all your bases covered met een uitgebreid gamma aan oogschaduw, mascara, eyeliner, foundation, concealer, skincare, blush, lipstick... Dat allemaal voor bijzonder kleine prijsjes.

Driewerf hoera want deze lucky bastard mocht van e.l.f. een aantal producten uitkiezen voor een grondige testronde en review. Kiezen is verliezen, maar na rijp beraad ging ik voor volgende goodies:
EYES


Palet met gebakken oogschaduws in 'Texas' (12Met die schattige domes is Texas echt een plaatje! Dit palet bestaat voornamelijk uit bruin, koper- en goudtinten, met als vreemde eend in de bijt een lilaroze kleurtje. Voor de liefhebbers van knalkleurtjes wellicht een beetje saai, maar ik ben nu eenmaal een sucker voor neutrals.Vooral de onderste rij oogschaduws is heel gepigmenteerd. De lilaroze kleur presteert dan weer het minst goed en valt haast helemaal weg. Alle kleuren zijn heel glanzend, wat ik zelf geen probleem vind. Shine bright like a diamond enal... De twee donkerste tinten zijn een tikkeltje matter.

Deze gebakken oogschaduws kan je trouwens met een vochtige kwast aanbrengen voor extra intensiteit.

Bovenste rij
Onderste rij

De oogschaduws blenden mooi en houden goed. Onmisbaar in elke make-up collectie? Dat niet, wél een prima palet voor wie houdt van glans en neutrale kleuren.

Smudge Pot (2,50


De Smudge Pots zijn voor e.l.f. wat de Color Tattoos zijn voor Maybelline: op zichzelf te gebruiken als creamy oogschaduw of als oogschaduwbasis. Ik ging met Back to Basics (gouden brons) en Cruisin Chic (taupe brons) wederom voor neutrale tinten. Avontuurlijk is my middle name. *kuch*


Het is bijzonder makkelijk werken met deze Smudge Pots. Zelf breng ik de Smudge Pots aan met mijn vingers op het volledige ooglid, waarna ik de randen vervaag met een blending brush. Easy peasy! Op lazy days laat ik het hierbij, maar meestal geef ik de look nog wat extra diepte met een donkerder kleur (poeder)oogschaduw in de buitenste ooghoek en de arcadeboog.


De Smudge Pots doorstaan de vergelijking met de iets duurdere (9,99) Color Tattoos van Maybelline -waar ik grote fan van ben- met glans. Ze zijn zelfs iets minder stroef in het aanbrengen. Qua houdbaarheid en pigmentatie scoren ze minstens even goed. Je moet wel fan zijn van de shimmery finish want e.l.f. heeft geen echt matte tinten in hun Smudge Pot-assortiment.
LIPS E.l.f. heeft verschillende lijnen lipsticks die lichtjes verschillen in prijs. In de gewone lijn vindt je lipsticks voor slechts 1,5(in Amerika nog net iets goedkoper en alombekend als de dollar lipsticks). De minerale (5) en de Studio-lijn (4) zijn iets duurder. Ik ging voor een hydraterende lipstick uit de Studio-lijn in een zomers koraalkleurtje: Coral Cutie.


Ik ben niet zo'n fan van deze lipstick. Coral Cutie is haast té romig van textuur en glijdt echt over de lippen. Hij is best wel gepigmenteerd, maar het is erg moeilijk om hem helemaal egaal aan te brengen op mijn lippen. Van dichtbij is het resultaat verre van flawless. Een knalkleurtje als dit benadrukt natuurlijk ook ongenadig allerhande lijntjes en velletjes. Bij Fien van MyTopKnot stond deze Coral Cutie dan wel weer heel mooi.

FACE


Blush Palette in 'Light' (6,80€)


Ik hoorde al veel goeds over de blush paletjes van e.l.f., dus ik was superbenieuwd om er zelf mee aan de slag te gaan. Er zijn twee varianten beschikbaar (Light en Dark) en uiteraard koos deze bleekscheet voor het Light-palet. 


Het paletje bevat vier blushes: een koel felroze, een meer bronzerkleurige, een donkerder roze en een koraalkleurtje. Alle blushes zijn mat op de koraalkleur na, die kleine gouden glitters bevat. Gelukkig vallen die eigenlijk volledig weg eens je hem aanbrengt. 

Ik vind het een toppertje voor deze prijs. Een leuke variatie aan kleuren, de blushes zijn goed gepigmenteerd en blenden makkelijk. De twee onderste kleurtjes zijn mijn absolute favorieten. De bronzerkleur kan je ook gebruiken om het gehele gezicht wat op te warmen, maar om de Oompa Loompa-look te vermijden gebruik je best niet teveel.


De pans kan je trouwens losklikken uit het paletje. Mocht je ook de Dark-versie hebben, kan je dus je eigen palet mixen en matchen. Voorlopig heeft e.l.f. echter nog geen individuele blushes in dit formaat te koop.


Translucent High Definition Powder (6,80)
Dit is een zeer fijn gemalen poeder dat heel zacht aanvoelt op de huid. Het zorgt inderdaad voor een soort van soft-focus effect en laat poriën zo minder opvallen. Ik gebruik het ook om de concealer onder mijn ogen te fixeren en dat doet dit poeder goed. Wel opletten dat je niet teveel product gebruikt, anders krijg je een soort van witte waas.  Not a good look...Verwacht geen luxueuze verpakkingen, maar er zitten een paar toppers tussen de uiterst betaalbare producten van e.l.f. Het blush palet en de Smudge Pots zijn wat mij betreft echte aanraders. Beauties on a budget, u weet waar u moet wezen! 


e.l.f. is online verkrijgbaar (klik hier)

Hebben jullie e.l.f.-producten in huis?

S.

7 opmerkingen:

 1. Elf ziet er mij echt zo'n fantastisch merk uit! Ik heb al een paar keer op hun site zitten rondkijken en leuke dingetjes gezien. Jammer genoeg heb ik van veel mensen al gehoord dat de verzendkosten erg hoog zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja verzendkosten zijn pas gratis vanaf 60 euro :( Dat is inderdaad jammer. Mss afspreken met vriendinnen en kosten delen of anders samen een mega-bestelling plaatsen :)

   Verwijderen
  2. Ja, dat is een optie. Maar ik denk dat ik voor nu zal blijven bij andere merken die in de winkel te verkrijgen zijn of die niet zoveel verzendkosten rekenen ;)

   Verwijderen
 2. Wauw het blush palette ziet er zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind de producten van ELF ook echt de moeite! Zeker gezien de kleine prijsjes:)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x