woensdag 4 mei 2016

MET GALA | Dresscode Robot Chic?


De eerste maandag van mei staat in het rood gemarkeerd in de agenda van fashion lovers wereldwijd. Het Met Gala, de jaarlijkse fundraiser van het Metropolitan Museum of Art's Costume Institute, is immers hét fashion feestje van het jaar. Ook ik vergaap me graag aan de parade van celebs in de meest extravagante outfits.



Het thema van dit jaar, 'Manus x Machina: Fashion in the Age of Technology', voorspelde alvast futuristische en extravagante ontwerpen. We zagen dit jaar dan ook heel veel zilver en karrenvrachten sequins en anderssoortige bling. Robot chic, quoi!

Enkele impressies vanop de rode loper...


Zilver


Rita Ora - Kylie Jenner - Poppy Delevingne - Taylor Swift
Enorm veel zilver dus. Een ietwat voorspelbare interpretatie van het thema, maar kom... Een deel van de Kardashian-clan (Kim, Kanye en Kylie) had zich alvast in het zilver gehezen, met dank aan Balmain. Ook Cindy Crawford en Alessandra Ambrosio behoorden overigens tot #TeamBalmain. Dankzij haar zilveren Philipp Plein jumpsuit werd Julie Macklowe op Twitter prompt vergeleken met Star Wars robot C-3PO, hoewel die laatste toch overduidelijk goud is...

Kim Kardashian - Lady Gaga - Cindy Crawford - Julie Macklowe
V.l.n.r. Naomi Watts - Carolyn Murphy - Florence Welch -
Alessandra Ambrosio - Demi Lovato

Zayn Malik, de helft van het hotste celebrity couple van het moment, had zich zelfs robotarmen aangemeten. Wederhelft Gigi Hadid hield het op een elegante jurk van Tommy Hilfiger.




Lichtgevend

Geheel on theme waren ook de lichtgevende jurken van Claire Danes en Karolina Kurkova.


A photo posted by @zacposen on

CIA-agente goes Assepoester. Claire Danes arriveerde in een feërieke, lichtblauwe jurk van de hand van Zac Posen. Glow in the dark bovendien, dankzij optische vezels verwerkt in het organza.


De zogeheten 'Cognitive Dress' gedragen door model Karolina Kurkova is het resultaat van een samenwerking tussen designstudio Marchesa en Watson, de supercomputer van IBM. De LED-lampjes in de bloemen van de jurk veranderden van kleur in functie van de inhoud van tweets met #MetGala en #CognitiveDress. Very hi-tech!




Highstreet fashion?


Kate Upton - Ciara - Amber Valetta

Naast de usual suspects -ronkende namen als Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Vera Wang, etc. - droegen verschillende celebs zowaar H&M en Topshop op de rode loper. Labels die ook gewone stervelingen in de kast hebben hangen... of toch niet helemaal? Vergis u immers niet, ook dit zijn stuk voor stuk unieke couture pieces die we niet meteen in de rekken van het lokale H&M filiaal zullen aantreffen.

Mijn favoriet? De old Hollywood glam van Kate Upton.


Wit


V.l.n.r. Karlie Kloss - Rosie Huntington-Whiteley - Emma Stone

Heel wat schoon volk opteerde voor een smetteloos witte jurk. Rosie Huntington-Whiteley speelde op veilig met een klassieke one shoulder dress van Ralph Lauren Collection. Karlie Kloss en Margot Robbie gingen voor cutout-exemplaren van respectievelijk Brandon Maxwell en Calvin Klein. De Prada-jurk van Emma Stone lijkt mij op het mooie lijf van Daenerys Targaryen geschreven, de platinablonde drakenkoningin uit Game of Thrones. De Tory Burch-jurk van Freida Pinto lijkt misschien wat gewoontjes, maar de achterkant zag er fantastisch uit (check it out hierzo). Kate Hudson staat bekend voor haar prachtige benen en showde deze dan ook in een bijzondere Versace-creatie.

V.l.n.r. Kate Hudson - Margot Robbie - Freida Pinto


Mijn favoriet? Karlie Kloss! Door een wijnvlek zag het arme schaap zich bovendien genoodzaakt haar schitterende jurk in te korten voor de after party. Ook in de mini-versie zag de voormalige Victoria's Secret-angel er trouwens geweldig uit.




Alle red carpet looks kan je trouwens bewonderen op Vogue.com.
Wat waren jullie favorieten?

S.




3 opmerkingen:

  1. Leuk overzichtje! Ik ga voor Kate Upton voor de normale jurk en voor Karolina Kurkova voor de high tech dress.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Claire Danes, Poppy Delevigne en Rosie HW. Wel veel mooie looks (Beyoncé en Blake Lively konden mij niet bekoren)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik was ook niet helemaal overtuigd van Beyoncé en Blake. Altijd leuk die outfits kijken wel 😊

      Verwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x