dinsdag 3 mei 2016

DAYBEDS | Mijn nieuwe interieurobsessie


Mijn interieurobsessie du jour? Daybeds! Dit multifunctionele meubel kan dienst doen als bank, logeerbed of ultiem relaxplekje. Je kan gaan voor een oosters geïnspireerd daybed met duizend-en-één-nacht-vibes, een industriële versie, een stoffen of een lederen liggedeelte,... Sla er Pinterest maar eens op na: de mogelijkheden zijn eindeloos. Met wat kussens, een dekentje of een schapenvelletje geef je er bovendien een geheel eigen touch aan. 
Photo from Bentforboss.be

Ik zie mezelf al heerlijk lezen en luieren in mijn cozy corner mét daybed. Persoonlijk neig ik naar een sober exemplaar met houten frame en stoffen liggedeelte. 

Hierbij alvast enkele van mijn favoriete exemplaren:


BELGISCH


Photo from marinabautier.com

De Brusselse designer Marina Bautier staat voor discreet maar doordacht design. 
Ik ben fan van haar eenvoudige, functionele meubels.


VINTAGE 


Photo from myexboyfriend.

My Ex Boyfriend is een geweldige onlineshop voor vintagelovers.
Dit sofabed dateert uit de sixties en de achterzijde is opklapbaar.


SCANDINAVISCH


Photo from Kaiku.dk.

Ook het cube daybed van het Deense House Doctor is basic maar mooi. Helaas zijn deze drie behoorlijk prijzig. Ik overweeg dan ook me aan een DIY-projectje te wagen. Met pallets, een matras en wat kussen, kom je volgens mij al een heel eind. 

Wat denken jullie?
S.

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik echt voor een DIY-versie ga gaan. Nu hopen dat het resultaat er even Pinterest-y zou uitzien :)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x