maandag 25 april 2016

DILEMMA | Mac x Chris Chang Collectie


Als makeup-addict baal ik altijd enorm als de verpakking van een limited edition-collectie adembenemend mooi is, maar geen van de producten me echt aanspreekt. First world problems, I know! ;)

Laat dat nu net mijn probleem wezen met de collectie die Mac binnenkort uitbrengt in samenwerking met de Chinese modeontwerpster Chris Chang. Saai kan je de collectie alvast niet noemen...  De lipsticks
Lipkleuren als turquoise (Cloud Gait), geel (Gold Xixi) en grijzig paars (Plum Princess) zijn voor mij net dat tikkeltje té avontuurlijk. Ook de meer toegankelijke exemplaren, het koraalrode Vermillion Vee en felroze Dddevilish, zijn behoorlijk knallend en voor mij persoonlijk iets te warm van ondertoon. Balen, want de kleurrijke hulzen zijn wondermooi.

Voor swatches van alle lipsticks, check Temptalia.

De oogschaduws
Ook in het oogschaduwdepartement is het knalkleurtjes troef: roze (Mu Mu Bloom), oranje (Electric Mandarin), geel (Royal Woo) en turquoise (Pale Pipa). Stiekem spreekt het kanariegele Royal Woo mij nog wel aan, al weet ik dat zo'n kleurtje gedoemd is om in de vergeethoek van mijn stash te belanden. Neutrals all the way hier!

Voor swatches van alle oogschaduwkleuren, check Temptalia.

De Cream Color Bases


V.l.n.r. Sock-it Xiqu, Peony Pavillion, Rich Coral


Over de cream color bases van Mac hoorde ik al veel goeds, maar ik weet eerlijk gezegd niet precies wat ermee aan te vangen. Afhankelijk van de kleur worden deze crèmeproducten blijkbaar gebruikt als bronzer, highlighter, blush of contourkleur. De drie kleurrijke exemplaren uit de Chris Chang-collectie lijken mij veruit het meest bruikbaar als blushes. Helaas ben ik sowieso geen fan van blush in crèmevorm en ook de kleuren schreeuwen niet meteen mijn naam.

Voor swatches van de cream color bases, check Temptalia.


Het poeder
Gelukkig werd voor de gelegenheid ook het bekende transparante poeder in een kleurrijk Chris Chang-jasje gehesen. En ziedaar, de uitweg uit mijn impasse: met dit poeder koop ik een nuttig product (lees: ik ga dit effectief gebruiken) én scoor ik een item in die schitterende Chris Chang-verpakking. *yay*

Ik ben dan wel een absolute sucker for packaging, maar heb geen ambitie om een makeup hoarder te worden. De verpakking mag nog zo mooi zijn, een product kopen waarvan ik weet dat ik het zelden nooit ga gebruiken, kan ik voor mezelf maar moeilijk verantwoorden. Als dan geen verantwoord aankoopgedrag is, weet ik het ook niet meer! ;)


De Chris Chang-collectie wordt in juni verwacht in Europa.

Wat vinden jullie van deze Mac x Chris Chang-collab?

S.

4 opmerkingen:

 1. Ik snap je volkomen. De verpakking is erg mooi maar de kleuren van deze make-up producten zijn mij ook iets te heftig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, die kleuren zijn idd erg heftig. Ik denk wel dat je er bijvoorbeel leuke ombre effecten mee kunt maken voor een extravagant feestje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja denk dat er zeker leuke looks mee te maken vallen, alleen niet iets wat ik zelf vaak zou dragen :)

   Verwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x