donderdag 12 november 2015

Urban Decay x Gwen Stefani Palette | 5x waarom ik dit echt MOET hebben!


Dolenthousiast was ik toen ik hoorde over de samenwerking tussen Urban Decay en Gwen Stefani. Urban Decay gaat voor het eerst in zee met een celebrity en wat voor één! Match made in heaven, als je het mij vraagt. Toen bleek dat het Urban Decay x Gwen Stefani oogschaduwpalet bovendien in België te koop zou zijn via IciParisXL kon ik mijn geluk niet op. Dit palet MOET ik gewoon hebben en wel hierom:

1| I Y Gwen Stefani! Haar muziek (waar ik in de nineties lustig meekweelde met No Doubt-klassiekers als Don't Speak en I'm Just a Girl, was ik later helemaal wild van haar solo werk), haar kapsel (koningin van de peroxide #hairgoals), haar make-up (flawless red lips, volmaakte winged eyeliner en perfect geshapete wenkbrauwen zijn haar go-to-look) en haar originele stijlgevoel (van skater girl tot Hollywood glam: she kills it!). Gwen Stefani is een icoon. Punt.


2| I Y Urban Decay! Urban Decay is uitgegroeid tot een waar cultmerk. Geheel terecht! Van de legendarische Naked-paletten wordt om de vijf seconden (!) een exemplaar verkocht. De pigmentatie van hun oogschaduws is geweldig.
Vele jaren geleden kocht ik met het befaamde Primer Potion (oogschaduwbasis) mijn allereerste UD-product. Het begin van een mooie romance want ik kocht het sedertdien steeds opnieuw. Apetrots was ik toen ik in 2012 een New Yorkse Sephora verliet met mijn eigenste, kersverse Naked 2-palet. Daar sprak ik vervolgens met zoveel liefde over dat vijf van mijn toenmalige collega's prompt een groepsorder plaatsten bij Sephora.fr (true story). Om maar te zeggen: Sarahdise + Urban Decay, dat is Grote Liefde.3| Zoveel neutrals! Het palet bevat in totaal 15 oogschaduwkleuren, waarvan 3 Urban Decay-klassiekers (Skimp, Stark en Blackout) en 12 geheel nieuwe tinten. Het zijn grotendeels neutrale tinten, aangevuld met enkele knallende jewel tones. Perfect voor een liefhebber van all things neutral als mezelf! Sommigen vinden de selectie onbegrijpelijk saai voor de kleurrijke Gwen, maar ik zie vooral een enorm veelzijdig everyday palet. Urban Decay heeft bovendien een ijzersterke reputatie als het op neutrals aankomt en iets zegt mij dat ook deze rakkers niet zullen teleurstellen.
4| 1987. De 12 nieuwe shades hebben allemaal een Gwen-gerelateerde naam meegekregen: Blonde (spreekt voor zich), Bathwater (naar het gelijknamige nummer van No Doubt),  Anaheim (waar Gwen opgroeide), Harajuku (één van haar stijlinvloeden), en... 1987! Het jaar waarin Gwen lead singer werd van No Doubt, ze een relatie begon met mede-bandlid Tony Kanal (hun breuk zou later aan de basis liggen van de hit Don't Speak) en... mijn geboortejaar! Daar zie ik maar al te graag een teken van hogerhand in: dit is écht een palet voor mij (jaja, alle excuses zijn goed!).5| De verpakking. Het elegante kleurenschema van de verpakking (goud, zwart en wit) neemt je zo mee naar de overdadige videoclip van Sweet Escape. De polka dots zijn ook helemaal Gwen (klik hier voor het bewijs). Me like!
Beschikbaar vanaf 1 december in geselecteerde IciParisXL winkels en online.
Adviesprijs 52


Wat denken jullie van dit palet? Yay or nay?
S.
7 opmerkingen:

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x