zondag 11 oktober 2015

Getest | Essie Gel Setter TopcoatWie droomt er niet van perfect gelakte nagels die dagenlang houden? Ik alvast wel. Een lakbeurt neemt immers aardig wat tijd in beslag en met mijn broze nagels heb ik de dag erna al chips (afbladderende stukjes) of minstens wat tipwear (slijtage aan de bovenkant van je nagel). Je kan er natuurlijk voor kiezen om gellak te laten aanbrengen in een salon of zelf aan de slag gaan met UV-lampen en dergelijke. Helaas is dat niet bijster goedkoop en ook een beetje zonde van die enorme hoeveelheden nagellak ten huize Sarahdise.Ook de nagellakmerken hebben intussen begrepen dat houdbaarheid in deze drukke tijden essentieel is. Steeds meer merken komen dan ook met 'gelnagellak zonder lamp'-formules die een extreem langhoudende gelglans finish beloven. Ik denk bijvoorbeeld aan Sally Hansen's Miracle Gel, het Infinite Shine Gel Lacquer System van OPI en The Gel van Essence. Genoemde formules zijn echter gebaseerd op een drieledig systeem: een bijzondere basecoat en topcoat waartussen je een specifieke formule van nagellak moet aanbrengen. Tenzij je voor een budgetmerk als Essence kiest, vergt dat een hele investering. Voor de Infinite Shine base- en topcoat van OPI plus één kleurtje ben je al snel 50 lichter. Bovendien is het niet zeker dat deze formules ook met gewone lakjes werken (al vermoed ik van wel).

Ik koos met Gel.setter van Essie voor een topcoat die alvast met alle gewone Essie-lakjes kan worden gebruikt. Benieuwd of deze écht zorgt voor ultieme houdbaarheid en een gel-like finish?
Laat ik maar meteen toegeven dat ik fan ben van Gel Setter. Mijn nagels bevinden zich momenteel in miserabele toestand, zodat het een klein wonder heet als mijn manicure meer dan drie dagen ongeschonden overleeft. Dat lukt met Gel Setter wel degelijk! En zelfs na drie dagen is de schade (een beetje tipwear) minimaal. *yay*

Dag 3 - Malaga Wine (OPI) + Gel Setter

De beloofde glanzende finish is eveneens aanwezig. Nadeel is wel dat Gel Setter vrij traag droogt. Ik ben nogal een ongeduldig type en hij heeft toch een dik kwartier nog om helemaal uit te drogen. Ik probeerde hem intussen al met verschillende Essie-lakjes, maar ook over een OPI-lakje deed hij het prima. Ik kocht Gel Setter in New York voor de ronde prijs van 10$, maar ook bij ons is hij met zijn 12,99 betaalbaar.

PRO's

 • Te gebruiken met gewone Essie- en andere lakjes
 • Verlengt de houdbaarheid van je manicure
 • Mooie glans
 • Makkelijk te verwijderen
 • Betaalbaar

CON's

 • Droogt traag

O.m. te verkrijgen via bol.com.

Wat is jullie geheim voor een langhoudende manicure?
S.

2 opmerkingen:

 1. Mooie glans op je nagels! Een topcoat is altijd erg belangrijk en houdt je nagellak zoveel langer mooi op je nagels. Ik ben ook fan van Essie! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij is de 'droogt traag' al genoeg om 'm niet te kopen .. Heb er echt geen tijd voor :p

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x