donderdag 10 mei 2012

If the shoe fits... buy it! #1

Ik ben een wandelend cliché maar schoenen moeten zowat mijn favoriete fashion-item zijn.
It's a cliché but I am a shoe-addict. They are without a doubt my favourite fashion items.

Mijn eigen collectie heeft geen Carrie Bradshaw-eske proporties, al vindt mijn vriendje het zo ook al behoorlijk decadent. Desalniettemin leek het mij een leuk idee om enkele van mijn favorieten te delen.
I don't own a massive collection of shoes, although I'm sure my boyfriend would beg to differ. Nonetheless it seemed like a nice idea to introduce you to some of my favourite pairs.

#1 First up... My Sam Edelman studded heels!
 I found them on a Belgian e-store called Monar (www.monar.be). Two words: INSTANT LOVE!

They weren't exactly cheap (210 euro), but I simply had to have them! They are the perfect example of the kind of shoes I like: high and bold. A true statement shoe. It adds a little rock chic to any outfit.

Zoals altijd was ik geweldig opgewonden toen mijn pakketje arriveerde. Eerst trof ik een mini-bottle roze champagne aan, een extraatje vanwege Monar bij bestellingen in de eindejaarsperiode. Een goed begin leek mij...
When my order arrived I was so excited! After tearing the cartbaord box apart, I found a little bottle of pink champagne. A little extra from Monar, given I ordered in the Holiday season. Off to a good start...

Na het openen van de typische groen-zwarte Sam Edelman-schoendoos, volgde een magisch momentje: my studded beauties looked so pretty!! Toen ik ze paste, zaten ze echter niet lekker. De linkerschoen was heel krap, de rechter dan weer behoorlijk los. De ene was ook merkelijk donkerder dan de andere. Lichte (understatement) ontgoocheling...
I opened the typical Sam Edelman shoe box (black cover - bright green box) and there they were... so pretty! I tried my studded beauties on, but immediately felt something was off. I looked down at my feet and the colour of my right shoe was quite a lot darker than the left one. Also the left one was really tight, while the right one felt too big.


Al snel bleek dat ik twee verschillende maten had gekregen. Ik belde naar Monar en ze waren echt heel vriendelijk en behulpzaam. Aangezien ik toch naar Antwerpen moest en ze daar ook een fysieke winkel hebben, besloot ik ze daar te gaan ruilen en gedoe met postpakketten te vermijden. In de winkel kreeg ik nog een fles cava (regular sized dit keer) voor al het gedoe.
Apparently they had sent me two different sizes. I called Monar and they were very friendly and helpfull. Since I had to be in Antwerp anyways where Monar has a shop, I decided to traded them in over there and avoid the fuss with postal packages. I got an other bottle of champagne (regular sized this time) for the trouble. 

De helaasheid der dingen is echter dat geen van beide maten mij echt paste. Ik heb maatje 38 en de Amerikaanse maten van Sam Edelman schijnen geen exact equivalent hiervan te kennen. Hartverscheurende keuze dus tussen a) te kleine schoenen, b) te grote schoenen of c) geen schoenen, al is dat laatste natuurlijk geen echte optie. Ik ging voor de te kleine schoenen. Jawel, dat voor iemand ben ik dus...*schaam*
The saddest part however, was that neither one of the American Sam Edelman-sizes really fit me. I faced an agonising choice: a) buy shoes that are too small, b) buy oversized shoes or c) leave without shoes. Clearly c) wasn't an actual option. I went for the slightly too small pair. Yes, I am that kind of person...*slightly ashamed*

I <3 these babies!
Photo courtesy of Monar.be

Dit exacte model (daim + nude colour) is inmiddels niet meer verkrijgbaar bij Monar. Wel een versie in ongeveer dezelfde kleur maar in gewoon leer. Zelf ben ik helemaal wild van de felgele versie van deze statement shoes. Maar een tweede paar te kleine schoenen is er misschien toch lichtjes over...
This exact model (daim + nude colour) is no longer for sale @Monar. They do have a similar coloured shoe in a different type of leather. I am absolutely in love with the bright yellow pair they sell at the moment. Two pairs of pinching shoes seems a bit over the top though...

Check them out @ http://www.monar.be/! Happy shoe shopping!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x