woensdag 1 oktober 2014

FLORIDA HAUL #1 - Too Faced Chocolate Bar
Twee van mijn grote liefdes (makeup en chocolade) verenigd... als chocoholic kon ik dit oogschaduwpalet van Too Faced simpelweg niet weerstaan. Het schattig verpakte paletje lijkt recht uit de chocoladefabriek van Willy Wonka te komen en ruikt zowaar naar chocolade (seriously!). De vermelding 'Product not edible' is enigszins teleurstellend, maar laat dat de pret vooral niet drukken.
 
De chocoladereep bevat 14 oogschaduwkleuren en 2 grotere highlighting shades. Het dient niet te verbazen dat het grotendeels om bruinige tinten gaat met chocolade-gerelateerde namen (Triple Fudge, Milk Chocolate...). Krijgt u al honger?
De meest uit de band springende kleuren zijn Strawberry Bon Bon (een mat babyroze) en Candied Violet (een shimmery lavendel-paars), meteen ook de twee kleuren die ikzelf wellicht het minst zal gebruiken. Qua finishes bevat dit palet voor elk wat wils (een aantal matte kleuren, prachtige metallics en full on glittery shades).De pigmentatie van de meeste oogschaduws is naar goede Too Faced-gewoonte uitstekend. Vooral de metallics zijn knallers (check de swatches van Hazelnut, Crème Brulee, Amaretto...)! De grotere highlighting shades zijn wat minder gepigmenteerd en ook het roze valt wat zwakjes uit. De oogschaduws hebben een aangename, zachte textuur en zijn makkelijk te blenden. Enig minpuntje (helaas een kwaaltje waaraan wel meer Too Faced-oogschaduws lijden): er is wel wat fall-out. Het blijft weliswaar beheersbaar, al is je kwast lichtjes aftikken voor het aanbrengen is een must.Too Faced stelt zoals steeds een aantal mogelijke looks voor in een bijgevoegde handleiding. Handig voor de beginners of inspiratielozen onder ons. Ik vind dit een erg fijn palet. Dit zijn het soort kleuren (neutrale, bruinige tinten) die ik zelf haast dagelijks gebruik, en waaraan ik dus zeker nog plezier ga beleven.


Verkrijgbaar via o.m. Sephora.
Richtprijs 49$ / 44€

Wat denken jullie van dit Chocolate Bar palette?
S.

1 opmerking:

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x