donderdag 27 augustus 2015

ETAM BEAUTY | Push up your beauty


Lingeriemerk Etam waagt zich sinds dit jaar ook aan beautyproducten onder het motto Push Up Your Beauty. Een leuke slogan die de link legt tussen lingerie en beauty is één ding, maar kwalitatief goede producten aanbieden is nog iets heel anders... Het moge duidelijk zijn: aanvankelijk was ik vrij sceptisch. Ik hoorde echter zoveel goeds over deze beautylijn, dat ik bij mijn recentste passage op de Brusselse Nieuwstraat zelf een kijkje ging nemen.  #swatchfest


Photo credits: Etam

Het eilandje vol beauty lekkers sprong meteen in het oog tussen alle push-ups, bikini's en slipjes. Mijn eerste indruk: schattige verpakkingen, betaalbare prijzen en een ENORM aanbod. Etam pakte het groots aan! Hun beauty assortiment omvat maar liefst 600 (!) producten: oogschaduw in wel 80 tinten, blushes, lipsticks, verschillende mascara's in diverse kleuren, eyeliners, een massa nagellakjes, kwasten...


Persoonlijk was ik vooral onder de indruk van hun oogschaduws en blushes. Dat pigment' De kleuren!... *zwijmel* Het vergde een haast bovenmenselijke zelfbeheersing, maar uiteindelijk nam ik slechts drie productjes mee naar huis en kreeg er een freebie bovenop.


Blush Culotté in 'Rose Florentine' - 6,90Dat ik het nogal heb voor blushes, is een understatement (check mijn blush-tag voor meer info). In een vlaag van redelijkheid, besloot ik mezelf één nieuw exemplaar te gunnen. Het werd deze 'Rose Florentine', een mat, medium oudroze. Very pretty en goed te blenden.


De verpakking viel me trouwens ook heel erg mee. Bij budgetvriendelijke merken doet de verpakking vaak wat goedkoop aan. Niet zo bij Etam Beauty! Deze blushes komen in een lief, mat zwart doosje met kleurrijke ombre letters. Er zit trouwens ook een spiegeltje in, voor mij persoonlijk geen must maar handig voor gebruik on the go.


Push Up Regard - 5,90Wegens meer oogschaduw dan ik in vijf levens kwijt kan, liet ik met spijt in het hart de prachtige poederoogschaduws liggen. De oogschaduwpotloden -of bij Etam Push Up Regards- waren een ander verhaal... Ik gebruik eigenlijk best vaak een oogschaduwpotlood omwille van het gebruiksgemak. Ze brengen snel, makkelijk en precies aan. Even uitblenden en you're good to go, wat op gehaaste ochtenden erg handig is.

DUPE ALERT! ^^

Taupe Aux Roses trok meteen mijn aandacht, omdat het wel erg hard lijkt op mijn favoriete oogschaduwpotlood ooit: de Caviar Stick van Laura Mercier in de kleur Amethyst. En inderdaad, naar mijn bescheiden mening is Taupe Aux Roses een geslaagde dupe! Qua kleur liggen beiden wel erg dicht bij elkaar: een warm taupe met een beetje mauve erin en een frosty finish. Het grote verschil (naast de prijs natuurlijk 5,90 versus 27,50) zit in het feit dat de Etam-versie een echt potlood is dat van tijd tot tijd moet worden gescherpt, waar de Caviar Stick een handig twist up mechanisme heeft.


Verder graaide ik ook nog Pêche à la Ligne mee, een heel licht frosty perzikkleurtje dat je blik helemaal oplicht.

Push Up De Teint - 7,90Bij mijn aankoopje kreeg ik gratis en voor niets een Push Up De Teint cadeau. Dit vloeibare product heeft een heel lichte textuur en zou voor een vrij transparant bonne mine effect moeten zorgen. Helaas had ik slechts de keuze uit de twee donkerste kleuren (3° Sous le Soleil of 4° Terre de Feu), niet meteen geschikt voor bleke huidjes als de mijne. De verkoopster raadde mij aan voor 4° te gaan omdat 3° nogal eens oranje wou uitvallen. Op strategische plaatsen (vlak onder de haarlijn als een bronzer of op de wangen) en heel licht aangebracht, is het product niet verkeerd maar het is niet iets wat ik zelf zou kopen.Alle producten zijn online te verkrijgen. 
Wie graag persoonlijk kennis maakt met de producten dient zich naar de Brusselse Etam op de Nieuwstraat te begeven.


Probeerden jullie Etam Beauty al?
S.


8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat wist ik niet.. Ben ergens wel nieuwsgierig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was best onder de indruk, vooral van de oogschaduw en blushes. De lipsticks vond ik minder bij het swatchen. Maar wat een ruim aanbod! :)

   Verwijderen
 2. Wat zien deze productjes er mooi uit! En nog voor zo'n fijne prijs. Ik ga zeker eens een kijkje nemen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Als je nog toppertjes ontdekt, laat het vooral weten :)

   Verwijderen
 3. De producten zien er niet verkeerd uit zeg, dit had ik niet verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet!:) De mono oogschaduws lijken mij ook echt goed, de lipsticks vond ik dan weer minder (op basis van swatches op mijn hand).

   Verwijderen
 4. Die oogschaduw potloden zien er echt leuk uit, die heb ik hier nog niet zien liggen, ik zal de volgende keer beter moeten kijken :) Zelf heb ik nog niets van het merk geprobeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x