maandag 23 december 2013

Christmas Gift Idea #5

Er is stilaan reden tot paniek voor wie nog geen kerstcadeaus heeft gevonden. Gelukkig heeft mijn vriendin en creatieve duizendpoot Lynn Laureys nog enkele fijne tips. Check out de wenslijst van deze getalenteerde fotografe en media mogul in wording:
 
 

De meest onnozele cadeaus tot pareltjes verheffen, ‘t is een kunst waar ik me graag in bekwaam. Niets zo fijn als fopverpakkingen, suspense en gegniffel op kerstavond. Edoch, liever geen apocalyptische toestanden in winkelstraten voor mij. Al mijn presentjes worden zorgvuldig in een online mandje gesleept. Geen ellebogen, waterbevoorrading of Nurofen nodig. Hoera voor de 21ste eeuw!


De items in dit lijstje zijn ideaal om te geven én te krijgen:

1// Als espadrille-verslindster - ik sla steevast een tweetal paar in voor de zomer - ben ik verliefd op deze knipoogversie van In The Old House. Nefast voor mijn platvoeten en behoorlijk prijzig voor een simpele sloef uit touw; maar o zo mooi.
2// Doorgaans ben ik niet zo pro blingbling, maar dit gouden Hipanema-armbandje zorgt voor een onweerstaanbare Rio-touch.
3// De bordjes van Marimekko zijn eigenlijk te mooi om te bevuilen met ordinaire vleeswaren en Vlaamsche patatten, maar ik ben er zeker van dat ze uitstekend zouden passen bij mijn voorlopig nog onbestaande keuken.
4// To brighten up my ochtendhumeur: een Grumpy Cat-kussen. Hoe cool is dat.
5// Het boek “Jane & Serge” is een ode aan de liefde en sowieso een schot in de roos.
6// Een (zelfgemaakte) dromenvanger, want dromen kan je nooit genoeg.
7// Subliem zijn de porseleinen vaasjes van Foekje Fleur, geïnspireerd op het zwerfvuil dat ze vond langs de Maas. Mooi met bloemen, maar zeker ook zonder.
8// Een cadeau dat makkelijk zelf te vervaardigen is: magneten gemaakt uit filmrolletjes.
9// Misschien ook wel zelf te ineen te flansen: een kattentipi. Onhandige harry’s kunnen hem ook gewoon bestellen bij Fab.
10// “In no great hurry - 13 lessons in life with Saul Leiter” is een documentaire over kunstenaar Saul Leiter. Een pionier in de kleurenfotografie met een unieke visuele taal, die eind november overleed. Ondanks zijn groots oeuvre bleef hij zijn werk voortdurend relativeren. Als ik van iemand levenslessen wil krijgen, dan is het wel van Saul Leiter.
11// Kerst-cameraatjes voor in de boom... Fonkel fonkel.
12// Voor de eenhoornpantoffels bestaat geen superlatief. Ik bedoel, hallo? Eenhoornpantoffels!
13+14// Nog twee boeken op mijn lijstje: het magnum opus van interieurfotograaf Francois Halard en ‘The Granny Alfabet’ van mijn absolute opperheld Tim Walker. Een grotere boekenkast mag zich trouwens ook altijd aanmelden.
15// Fantastisch vind ik de jaarlijkse actie Oxfam Pakt Uit waarbij je een familie in’t Zuiden een kip, groententuin of geitje cadeau doet. Een symbolisch cadeau voor iemand die alles al heeft.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het super om jullie reacties te lezen! Bedankt! x